Labdarúgás: Makón is folytatta jó sorozatát az Algyő

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

algyo_mako08_gs

Zsinórban harmadik győzelmet aratta a továbbra is veretlen Algyő a Makó vendégeként a megyei I. osztály 10. fordulójában, és újra az élre ugrott.

A vendégek a 18. percben szerezték meg a vezetést, amikor Hatvani József egy az egyben megverte bizonytalankodó védőjét, majd a beadását Busa Bence fejelte a hálóba Szalkai Gábor kapust megelőzve. Alig pár perccel később aztán már kettőre hízott a differencia, ezúttal Szűcs Krisztián bólintott a kapuba egy szögletet követően. A makóiak részéről szintén gyorsan érkezett a válasz, Bány Tamás kiugratásával Vajna Martin mehetett ziccerben Révész Mátéra, hogy aztán mattolja a hálóőrt. Nem sokra rá hasonló felvezetést követően ismét Vajna került hatalmas helyzetbe, ugyanakkor másodjára már nem tudott betalálni. Az utolsó negyedórához érkezve pecsételődött meg a hazaiak sorsa, hiszen előbb Kovács Zsigmond második sárgával kiállni kényszerült, majd Hatvani lőtte be csapata harmadik gólját Szalkai mellett is elhúzva a labdát egy gyors támadás végén. Az algyőiek házi góllövőlistáját holtversenyben vezető Busa, Hatvani páros szeptember 12. után talált ismét a hálóba.

Takács Zoltán legénysége kilenc fellépést követően nyolc győzelemmel és egy döntetlennel áll a bajnokságban, és mivel a Szeged 2011 “B” botlott Tiszaszigeten a fordulóban, az Algyő át is vette a vezetést a táblázaton. A Makó a harmadikról visszacsúszott az 5. helyre.

Csongrád megyei I. osztály, 10. forduló:

Makó FC- Algyő SK 1-3 (1-2)
Makó. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Dobó Zoltán, Juhász Mihály).
Makó: Szalkai – Varga, Rakonczai, Kovács, Bány (Juhász 67′), Horváth (Bress 67′), Bakos (Mátó 75′), Palotás, Bartucz (Gilinger M. 87′), Vass, Vajna. Vezetőedző: Méhes Tibor.
Algyő: Révész – Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Takács, Vellai (Bella 62′, Németh 75′), Gonda (Csányi 85′), Podonyi, Busa (Deák 89′), Sebők, Hatvani (Hegedűs 89′). Vezetőedző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Vajna (29′), ill. Busa (18′), Szűcs K. (21′), Hatvani (79′).
Sárga lap: Vajna (14′), Bress (81′), Juhász (84′), Varga (90+1′), ill. Szélpál (53′), Gonda (84′).
Kiállítás: Kovács (74′).

Méhes Tibor: “Két gól előnyt adtunk az Algyőnek, ami egy ilyen meccsen nem fér bele. Két olyan egyéni hibát követtünk el, amiket kihasználva ellépett tőlünk az Algyő, utána pedig már nem tudtunk felállni. Összességében azt mondom, hogy megérdemelt a vendégek győzelme, ilyen durva egyéni hibákat nem tudunk elviselni egy ilyen ki-ki meccsen.”

Takács Zoltán: “Egy mély talajú pályán inkább a küzdelem dominált. Másrészt a Makó nem véletlenül állt a forduló előtt a harmadik pozícióban, egy ilyen csapat otthonában tudtunk nyerni, és szereztünk nagyon fontos három pontot. Azt gondolom, az első félidőben nagyon jól játszottunk, majd a másodikban is, amikor már inkább a taktikus játék érvényesült. Összességében azt mondom, teljesen megérdemelten nyertünk.”

Makón is nyerni tudott az Algyő – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=581174

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 17.

Előző sztori

Labdarúgás: a hajrában bukott el Szentlőrincen a HFC

Következő sztori

Transzplantált gyerekeket látott vendégül a Ments életet alapítvány