Sport

Labdarúgás: a kupában adhatja vissza az ajkai pofont a Szeged-Grosics

Labdarúgás: a kupában adhatja vissza az ajkai pofont a Szeged-Grosics

2015. október 14., szerda
Labdarúgás: a kupában adhatja vissza az ajkai pofont a Szeged-Grosics
szeged_2011_soroksar89_gs_olah_gergo

Csütörtökön már a legjobb 16 közé jutás lesz a tét a Magyar Kupában a Szeged 2011-Grosics Akadémiának: Klausz László együttese az ellen az Ajka ellen vívhatja ki a továbbjutást, amelytől augusztus végén nagy arányú vereséget szenvedett az idegenbeli bajnokin. A találkozó előtt Oláh Gergőt, a szegediek középpályását kérdeztük.

Ötöt kapott a Szeged 2011-Grosics Akadémia az FC Ajkától

az augusztus 29-i bajnokin

, ahol az ajkaiak rutinos csatára,

Thomas Sowunmi

egymaga háromszor is eredményes volt, ezzel pedig második nagyobb zakóját kapta

Klausz László

csapata. Azonban a sors úgy hozta, a Szeged-Grosics csütörtökön, alig másfél hónappal a bajnoki után a Magyar Kupában visszavághat, és feledtetheti az ajkai vereséget, hiszen csütörtökön a Magyar Kupa legjobb 32 csapata között az FC Ajka érkezik a gyulai Grosics Akadémiára. Az eddigi kupameccsek alatt a Szeged-Grosics az első fordulóban

Monoron nyert 3-1-re

Andorka Péter

mesterhármasával, majd a második körben az NB III-as Gyulai Termál FC ellen hosszabbítás utáni

2-1-s győzelmével

lépett tovább. Az Ajka két, az NB III Keleti csoportjában szereplő csapat elleni sikerével jutott el a harmadik fordulóig: előbb a Jászberény otthonában nyert 2-0-ra, majd a Rákosmentét verte a hajrában rúgott két góllal fordítva 3-2-re. A csütörtöki mérkőzésen a továbbjutás még egy mérkőzésen dől el, amennyiben pedig a rendes játékidőben döntetlenre állnának a felek, akkor 2x15 perc hosszabbítás, majd büntetőrúgások döntenek a továbbjutóról.

Online

Csütörtökön 15.15-től folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged 2011-Grosics Akadémia - FC Ajka Magyar Kupa mérkőzésről. Hajrá Szeged!

„Az egész csapatban van egy bizonyítási vágy, hogy visszavágjunk azért az idegenbeli nagyobb vereségért. Egyébként azon a meccsen többet birtokoltuk a labdát, mi próbáltunk focizni, de a nagy egyéni hibáinkat kihasználták. Ezeket azonban úgy érzem, már elfelejtettük, sikerült megbeszélnünk, most már nincsenek ilyen hibáink, mint amik azon a meccsen előfordultak. Biztos vagyok benne, hogy jó játékkal és győzelemmel fogunk tovább jutni a következő fordulóba” - mondta el portálunknak a csütörtöki találkozót megelőzően

Oláh Gergő

, a Szeged 2011-Grosics Akadémia középpályása.

Szeptember 25-én sorsolták ki

a Magyar Kupa harmadik fordulójának párosításait: Oláh Gergő a sorsolással kapcsolatban kifejtette, mindenkinek az járt a fejében a párosítás kialakulása után, hogy most megmutathatják, és visszavághatnak az Ajkának, és e mellett fontos volt az is, hogy nem nekik kell elutazniuk Ajkára.

szeged_2011_soroksar88_gs

Ahogy azt a Szeged-Grosics játékosa hozzátette, mindenféleképpen szeretnék megmutatni magukat a Magyar Kupában, ezáltal bizonyítva, hogy jó csapatot alkotnak. „Annak örülnék, ha sikerül bejutnunk a 16 közé, akkor egy papíron gyengébb csapatot kapnánk, egy saját osztálybeli vagy egy NB III-as csapatot, és ha bent vagyunk a nyolc között, akkor jöhet egy erősebb gárda” – mondta el a kupasorozatról Oláh Gergő. Klausz László tanítványai 12 napnyi szünet után lépnek pályára a válogatott program miatt, így a keret tagjainak volt idejük rákészülni az Ajka elleni kupameccsre, viszont csütörtök után vasárnap is meccs vár a gárdára, hiszen az NB II 10. fordulójában a Vác érkezik a gyulai Grosics Akadémiára. „Nem okoz ez problémát, hiszen a szünet előtt is egy hét alatt három meccset játszottunk. Most a szünet alatt keményen edzettünk, szerintem ez nem fog minket befolyásolni semmiben, hogy volt egy kis szünetünk, majd hogy három nap alatt kell két meccset játszanunk. Először a Magyar Kupa meccsre próbálunk koncentrálni, azt megpróbáljuk megnyerni, és utána foglalkozunk a vasárnapi meccsel, ami várhatóan nem lesz könnyű, de mindenféleképpen nyerni szeretnénk akkor is” – tette hozzá a szegediek középpályása.

Jobban folytatnák

Oláh Gergő tavaly nyáron került a Szeged-Grosicshoz, ahol tavaly 23 bajnokin lépett pályára, ebből 19 alkalommal a kezdőcsapatban kapott helyet, és két gólt szerzett, többek között az ő találatával nyert csapata a tavalyi bajnokság ötödik fordulójában Csákváron. Az idei szezon bajnokijai közül csupán egyszer nem volt ott a kezdőcsapatban, gólt még nem szerzett. „Teljesen jól érzem magam, jó kis társaság van itt. Többnyire alapembernek számítok, de teljesen nem vagyok megelégedve a teljesítményemmel, ami lehetne jobb is. Azon vagyok, hogy még jobbat nyújtsak, és még inkább bizonyítsam, hogy érdemes volt engem szerződtetni, és hogy képes vagyok jobb teljesítményre is” – tért ki önmaga eddigi Szeged-Grosics mezben töltött időszakára Oláh Gergő. Bár az első két meccs jól sikerült

Germán Tamásék

számára, hiszen a bajnoki cím favoritjának tartott Gyirmót ellen úgy játszott 0-0-t az együttes, hogy három kapufát szerzett, majd elhozta a három pontot a Siófok otthonából, ezt követően azonban a Kisvárda otthonában 4-0-ra, majd Ajkán 5-0-ra kapott ki a csapat, miközben félbeszakadt a Soroksár elleni hazai bajnokija, így visszacsúszott a tabellán is, ahol jelenleg kilenc forduló után a 10. helyen áll, és négy pontra van a harmadik Mezőkövesdtől. „Az első két meccsünk nem sikerült rosszul, majd jött az a két nagyobb vereség, viszont utána magunkra találtunk. Én szeretnék odaérni az első öt hely valamelyikére, erre úgy látom, van is esélyünk, de azért még nagyon sokat kell tenni, sokat kell dolgoznunk, küzdenünk és harcolnunk ezért” – fogalmazott a szezonbeli célokról Oláh Gergő. A Szeged 2011-Grosics Akadémia csütörtöki Magyar Kupa mérkőzése 15.15-kor kezdődik, amit a nézők a klub döntése értelmében ingyen tekinthetnek meg, a meccset pedig az M4 Sport élőben közvetíti.

A legjobb 16 közé jutás lesz a tét a Szeged-Grosics számára csütörtökön az Ajka ellen.http://szegedma.hu/?p=579762

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.