Kézilabda: Vadkerti Attila csak az Algyő sikerére koncentrál a Pick-fakó ellen is

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick-veszprem67kf

Csongrád megyei rangadóval folytatódnak vasárnap a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport küzdelmei, hiszen a listavezető Levendula Hotel FKSE Algyő vendége a MOL-Pick Szeged U23-as alakulata lesz. A szomszédvárak csatája előtt Vadkerti Attilával, a hazaiak szélsőjével, a Pick korábbi válogatott játékosával beszélgettünk.

“Egy profi mentalitásból kerültem át egy félprofi szemléletbe, viszont úgy gondolom, valójában sok dologban nem is különbözik egymástól a kettő. Ugyanúgy mérkőzésről mérkőzésre azzal a szándékkal állunk ki, hogy nyerni szeretnénk, és eddig a bajnokságban csak egy pontot veszítettünk, úgyhogy nem is volt még különösebb okunk a csüggedésre. Abban egy picit más talán ez a közeg, hogy a levegőben mindig benne van egy-egy vereség, hozzáteszem azonban, azt sem fogjuk fel tragédiaként. Mindig győzelmi szándékkal megyünk ki a pályára, ha pedig esetleg mégsem sikerül, majd a következő héten javítunk. Picit talán könnyebb volt a profi évek után alkalmazkodni ahhoz, hogy annyira nem feszített a győzelemkényszer, a hozzáállásról viszont nyugodtan elmondhatom, hogy ugyanúgy profinak számít ebben a csapatban is. Nagyon élvezem itt a játékot, ráadásul sok olyan csapattársam van, akivel korábban is játszottam már együtt, akár az utánpótlásban, akár a Pick Szegedben” – fogalmazott portálunknak új együtteséről Vadkerti Attila.

Online

Vasárnap 16 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Levendula Hotel FKSE Algyő – MOL-Pick Szeged U23 NB I/B-s bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

A korábbi válogatott szélső idén nyáron igazolt Algyőre, ahol eddig 6 bajnokiján 17 góllal segítette Dankó Ervin legénységét. Az FKSE a 7. forduló előtt veretlenül vezeti a tabellát, eddig mindössze a Ferencváros tudott pontot rabolni a Fehér Ignác Általános Iskola sportcsarnokából. “Szeretnénk minél előrébb végezni, még ha nincs is kimondva, milyen helyezéssel. Az a cél, hogy a tavalyihoz képest lépjünk előre. Az eddigi eredményeinket látva ez joggal el is várható, viszont azok az eredmények például, hogy a Fradi és a Nyíregyháza is bukott az elmúlt hétvégén, hűen mutatják az NB I/B erejét. Mondhatom, hogy az első 7-8 csapat közül hazai pályán mindenki életveszélyes” – mutatott rá a mezőnyben rejlő potenciálra Vadkerti Attila. Az algyőiek a bajnokság mellett a kupában is szépen meneteltek, hiszen egészen a 3. fordulóig jutottak, ahol az élvonalbeli Orosháza csak nagy küzdelem árán tudta megállítani őket. “Összességében pozitívan értékelem az Orosháza elleni tapasztalatokat, mert ugyan négy góllal kaptunk ki, de az 50. percben még csak egy volt a különbség. Azt gondolom, mutatja az erőnket, hogy egy NB I-es csapattal is fel tudtuk venni a versenyt” – emelte ki a Szeged egykori csapatkapitánya, a klub utánpótlásának operatív igazgatója.

A játékosra és csapatára hétvégén egy pikáns derbi vár, a 7. körben ugyanis a MOL-Pick Szeged U23-as gárdája látogat Algyőre. A Szabó Levente által irányított alakulat eddig 3-3 győzelemmel és vereséggel áll a ligában, sikerei során pedig kétszer is megközelítőleg 40 gólt dobott aktuális ellenfelének, így a vasárnapi összecsapás minden bizonnyal nem kizárólag a körítés miatt lesz majd izgalmas. Ugyanakkor tény, hogy a szomszédvárak csatája önmagában is megfelelő hangulati alapot biztosít a mérkőzés előtt, míg Vadkerti nyári átigazolása óta először találkozik majd szembe a pályán Pick-mezes ellenféllel. “Természetesen Pick-mezben lép majd fel az ellenfél, de azért külön kell venni a két csapatot. Az U23 az utánpótlásról szól, azok a fiatalok is játszanak majd, akikkel én még együtt edzettem, akiket a felnőtt csapatnál néha tanítgattuk, elláttuk őket egy-egy jó tanáccsal. Valóban lesz a meccsnek egy olyan pikantériája, hogy a Szeged ellen játszom, viszont ez csak arról fog szólni, hogy az Algyőért, az algyői csapattársaimért fogok én is küzdeni. Külön emoció nem lesz benne, mert a felnőtt együttest és az utánpótlást külön kell választani. Ez egy NB I/B-s rangadó lesz, ennél nagyobb jelentőséget nem tulajdonítok neki” – fogalmazott Vadkerti Attila.

A találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik az algyői Fehér Ignác Általános Iskola sportcsarnokában.

A tabella állása:

nbib_6ford_tabella

Forrás: iroda.keziszovetseg.hu

Vadkerti Attila a Pick ellen – megyei rangadót játszik vasárnap az FKSE Algyő. Részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=583016

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 24.

Default thumbnail
Előző sztori

Vasárnap hajnalban kell visszaállítani az órát

Default thumbnail
Következő sztori

Tízmilliárd forintnyi uniós támogatást kell még az idén kifizetni a Dél-Alföldön