/

József Attila költeményével kezdődött a Vers délben sorozat

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vers_delben02kf

Felcsendült a Vers délben programsorozat első költeménye. Karsai Krisztina, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese József Attila korai verseinek egyikével készült.

A Vers délben sorozat lényege, hogy leszámítva a hétvégéket a hónap minden napján elhangozzon egy költemény a Dugonics téri Rektori Hivatal előtt, Szent-Györgyi Albert szobra mellett. A XX. Őszi Kulturális Fesztivál eseményén Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes szavalta el az első költeményt, ezzel egyúttal elstartolt az egyetem nagyszabású sorozata.

vers_delben01kf

Az oktatási rektorhelyettes József Attila egyik első versével készült, amit a magyar-filozófia-francia szakos hallgató a Tisza-parti egyetemre történt beiratkozása után vetett papírra. A Rektori Hivatal mellett tábla hirdeti a minden nap pontban délben kezdődő szavalás résztvevőit, mely kezdeményezéshez egyébként bárki csatlakozhatott, akár a felsőoktatási intézmény falain kívülről is. A Vers délben olyan népszerűnek bizonyult, hogy az októberi időpontokon túl novemberi eseményeket is meghirdetett a szervezésért felelős SZTE Kulturális Iroda.

Van kedvenc versetek? Az XX. Őszi Kulturális Fesztivál keretében minden délben elhangzik egy költemény a Dugonics téri Rektori Hivatal előtt – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=576053

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 1.

Default thumbnail
Előző sztori

Jogerősen elítéltek egy lakiteleki nőt élettársa és anyósa meggyilkolása miatt

Default thumbnail
Következő sztori

Új módszert dolgoztak ki a rákot okozó genetikai mutációk beazonosítására

Legutóbbi hasonló cikkek