Közélet

Indul a kiválasztás a hivatásos gépjárművezetői képzésre

Indul a kiválasztás a hivatásos gépjárművezetői képzésre

2015. október 16., péntek
Indul a kiválasztás a hivatásos gépjárművezetői képzésre
auto_vezetes_orszagut_forgalom

Elindult pénteken a kiválasztás a kormány által támogatott hivatásos gépjárművezetői képzésre, amelyre eddig már több mint 23 ezren jelentkeztek - mondta Pákozdi Szabolcs, a programot meghirdető Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-nek.

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter szeptemberben jelentette be, hogy mintegy ötmilliárd forintos európai uniós és hazai forrásból 6000 ember gépjárművezető-képzését finanszírozza a kormány.

Pákozdi Szabolcs

kiemelte, hogy a program a közúti fuvarozásban jelentkező munkaerőhiány kezelését hivatott elősegíteni. A regisztrációk feldolgozása és a program részleteinek kidolgozása megtörtént, így péntektől az első csoportos tájékoztatókkal a megvalósítás is megkezdődik - tette hozzá. A csoportos tájékoztatókat követően többlépcsős kiválasztási folyamat (például egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat) segítségével választják ki azt a 6000 embert, akik államilag támogatott képzések keretében szerezhetik meg a C+CE típusú jogosítványt és a gépjárművezetői képesítési igazolványt. A programhoz továbbra is csatlakozhat minden 21. életévét betöltött, minimum alapfokú végzettséggel és legalább 2 éves "B" kategóriás jogosítvánnyal rendelkező érdeklődő a

www.ofa.hu

honlapon keresztül elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével - ismertette az ügyvezető igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.