Közélet

Fogolyzendülés miatt indult eljárás tíz migráns ellen

Fogolyzendülés miatt indult eljárás tíz migráns ellen

2015. október 26., hétfő
Fogolyzendülés miatt indult eljárás tíz migráns ellen

Fogolyzendülés minősített esete miatt indult eljárás tíz migráns ellen, az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI érdeklődésére.

Szanka Ferenc

elmondta, a tiltott határátlépés szabálysértés miatt idegenrendészeti őrizetben lévő vagy a határzár tiltott átlépésének bűntette miatt elítélt, és kiutasításra váró migránsok pénteken eltorlaszolták zárkáik ajtaját a nagyfai ideiglenes befogadóállomáson. Az egész nap tartó erőszakos cselekmények során a fogvatartottak tönkretették a zárkák fűtését, és csak estére sikerült meggyőzni őket arról, hogy nyissák meg a helyiségeket. A zendülés azonosított kezdeményezői - hét iraki, két szír és egy szerb állampolgár - ellen büntetőeljárás indult, a Csongrád Megyei Főügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat - tudatta a csoportvezető ügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.