/

Drogprevenciós előadás a Szent-Györgyi Albert Agórában – fókuszban a család

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Közeledés és távolodás a családban – kihívások, szenvedélyek” címmel ad elő Farkas Attila család- és párterapeuta a Szent-Györgyi Albert Agórában október 29-én, csütörtökön 17 órától.

“Minden család életében vannak időszakok, amikor a családtagok közel vannak egymáshoz és olyanok is, amikor eltávolodnak egymástól. Ez a természetes változás része a család fejlődésének, de okozhat komoly nehézséget, amely szenvedélybetegséghez és más problémákhoz is vezethet.

Az előadásban – az előző rész folytatásaként – megnézzük, mi segíti és mi hátráltatja a családokat a fejlődésükben, helyzetekről, kimeneteleikről és megoldási lehetőségeikről lesz szó.

Az előadó a családterápiai ismeretanyaga és a gyakorló szakember tapasztalatai alapján próbál némi betekintést nyújtani a család és a serdülő között zajló kölcsönhatások természetrajzába, amelyek hol a szerhasználat és/vagy más devianciák, hol pedig egy konstruktívabb élet megélése felé fordíthatják a serdülőt.

Az előadás során a tervek szerint beszélgetős légkörben kérdés-felelet formájában is lesz mód a résztvevőket foglalkoztató témák megbeszélésére.

Előadó: Farkas Attila család- és párterapeuta, a szegedi Drogcentrum munkatársa

A programon való részvétel díjtalan” – invitálnak a szervezők.

Előző sztori

Vasárnap kezdődik a hajléktalanok téli ellátása

Következő sztori

Hat órán át futnak szombaton a újszegedi ligetben