Közélet

Drogprevenciós előadás a Szent-Györgyi Albert Agórában - fókuszban a család

Drogprevenciós előadás a Szent-Györgyi Albert Agórában - fókuszban a család

2015. október 29., csütörtök
Drogprevenciós előadás a Szent-Györgyi Albert Agórában - fókuszban a család

"Közeledés és távolodás a családban - kihívások, szenvedélyek" címmel ad elő Farkas Attila család- és párterapeuta a Szent-Györgyi Albert Agórában október 29-én, csütörtökön 17 órától.

"Minden család életében vannak időszakok, amikor a családtagok közel vannak egymáshoz és olyanok is, amikor eltávolodnak egymástól. Ez a természetes változás része a család fejlődésének, de okozhat komoly nehézséget, amely szenvedélybetegséghez és más problémákhoz is vezethet. Az előadásban - az előző rész folytatásaként - megnézzük, mi segíti és mi hátráltatja a családokat a fejlődésükben, helyzetekről, kimeneteleikről és megoldási lehetőségeikről lesz szó. Az előadó a családterápiai ismeretanyaga és a gyakorló szakember tapasztalatai alapján próbál némi betekintést nyújtani a család és a serdülő között zajló kölcsönhatások természetrajzába, amelyek hol a szerhasználat és/vagy más devianciák, hol pedig egy konstruktívabb élet megélése felé fordíthatják a serdülőt. Az előadás során a tervek szerint beszélgetős légkörben kérdés-felelet formájában is lesz mód a résztvevőket foglalkoztató témák megbeszélésére. Előadó:

Farkas Attila

család- és párterapeuta, a szegedi Drogcentrum munkatársa A programon való részvétel díjtalan" - invitálnak a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.