Átadták az 55-ös út újabb megújult szakaszát + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

55_os_utszakasz_atadasa06_gs

Szeged és Mórahalom közt részt megerősítették, kerékpárúttal látták el. A 12,3 kilométer hosszú szakasz 4,3 milliárd forintból újult meg.

Korábban megírtuk a nyár folyamán átadták az 55-ös út Mórahalom városát elkerülő szakaszát. A fejlesztéssel lehetővé vált, hogy 11,5 tonna össztömegű gépjárművek is biztonságos módon ráhajthassanak az útra.

B. Nagy László, a térség országgyűlési képviselője és megyei fejlesztési biztos kiemelte, hogy kettes számú főútnak számít, de az ittenieknek egyes számú, hiszen összeköti a Dél-Alföldet a Dél-Dunántúllal. A jövőben megépülő Kelebia és Mórahalom közötti útszakasszal befejeződik az 55-ös út Csongrád megyei szakaszának megújulása. Gyorsabbá biztonságosabbá válik a közlekedés, az úttest akár a 130 km/órás sebességet is elbírja, de a fejlesztési biztos inkább azt tanácsolta, hogy mindenki tartsa be a 90-es sebességkorlátozást, ez utóbbiban a rendőrség is segítségükre lesz.

A térség lakossága nevében Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere mondott köszönetet. Rámutatott, a mórahalmi elkerülő út átadásának hatása az ünnepség után két órával már jelentkezett, megszűnt a kamionok áthaladása a településen, csendesebb lett a környék, tisztább a környezet. Hangsúlyozta, ötven éve nem újult meg az 55-ös út ilyen szinten, a mostani változás az akkori – mára elavult – felújításhoz hasonló. Megköszönte a kormánynak, az általa közvetített Európai Uniós pályázatoknak és a kivitelezőknek a segítséget, a munkát.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, az öt ütemből a negyedik rész is megépült ezzel a szakasszal. Az útszakaszon 3,1 kilométeren új bicikliút is kiépült, új hidat hoztak létre a Maty-ér felett, segítve ezekkel a kerékpáros társadalmat. Domaszék két körforgalmat nyert, az autóbuszok számára húsz új megállóhely épült ki, egyet pedig felújítottak.Ellenállóbb lett a burkolat a korábbiakhoz képest. A teljes fejlesztés 78 kilométert érintett, így a Tisza és Duna medre között már hatvan kilométeres szakaszon jött létre olyan szakasz, amely elkerüli a lakott településeket, így jelentős gyorsul a közlekedés. Az érintett 12,3 kilométer hosszúságú út kiépítése 4,3 milliárd forintba került.

no images were found

A 12,3 kilométer hosszú szakasz 4,3 milliárd forintból újult meg.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=582728

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 22.

Előző sztori

„Zsiráfnyakú” egyetemista nap a szegedi múzeumokban

Következő sztori

Karaoke és Etnojazz a hétvégén a Rock Klubban