Közélet

Átadták az 55-ös út újabb megújult szakaszát + FOTÓK

Átadták az 55-ös út újabb megújult szakaszát + FOTÓK

2015. október 22., csütörtök
Átadták az 55-ös út újabb megújult szakaszát + FOTÓK
55_os_utszakasz_atadasa06_gs

Szeged és Mórahalom közt részt megerősítették, kerékpárúttal látták el. A 12,3 kilométer hosszú szakasz 4,3 milliárd forintból újult meg.

Korábban

megírtuk a nyár folyamán átadták az 55-ös út Mórahalom városát elkerülő szakaszát. A fejlesztéssel lehetővé vált, hogy 11,5 tonna össztömegű gépjárművek is biztonságos módon ráhajthassanak az útra.

B. Nagy László

, a térség országgyűlési képviselője és megyei fejlesztési biztos kiemelte, hogy kettes számú főútnak számít, de az ittenieknek egyes számú, hiszen összeköti a Dél-Alföldet a Dél-Dunántúllal. A jövőben megépülő Kelebia és Mórahalom közötti útszakasszal befejeződik az 55-ös út Csongrád megyei szakaszának megújulása. Gyorsabbá biztonságosabbá válik a közlekedés, az úttest akár a 130 km/órás sebességet is elbírja, de a fejlesztési biztos inkább azt tanácsolta, hogy mindenki tartsa be a 90-es sebességkorlátozást, ez utóbbiban a rendőrség is segítségükre lesz. A térség lakossága nevében

Nógrádi Zoltán

, Mórahalom polgármestere mondott köszönetet. Rámutatott, a mórahalmi elkerülő út átadásának hatása az ünnepség után két órával már jelentkezett, megszűnt a kamionok áthaladása a településen, csendesebb lett a környék, tisztább a környezet. Hangsúlyozta, ötven éve nem újult meg az 55-ös út ilyen szinten, a mostani változás az akkori - mára elavult - felújításhoz hasonló. Megköszönte a kormánynak, az általa közvetített Európai Uniós pályázatoknak és a kivitelezőknek a segítséget, a munkát.

Loppert Dániel

, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, az öt ütemből a negyedik rész is megépült ezzel a szakasszal. Az útszakaszon 3,1 kilométeren új bicikliút is kiépült, új hidat hoztak létre a Maty-ér felett, segítve ezekkel a kerékpáros társadalmat. Domaszék két körforgalmat nyert, az autóbuszok számára húsz új megállóhely épült ki, egyet pedig felújítottak.Ellenállóbb lett a burkolat a korábbiakhoz képest. A teljes fejlesztés 78 kilométert érintett, így a Tisza és Duna medre között már hatvan kilométeres szakaszon jött létre olyan szakasz, amely elkerüli a lakott településeket, így jelentős gyorsul a közlekedés. Az érintett 12,3 kilométer hosszúságú út kiépítése 4,3 milliárd forintba került.

A 12,3 kilométer hosszú szakasz 4,3 milliárd forintból újult meg.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=582728

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.