Közélet

A kiégés elleni módszerekről tanultak az Agórában + FOTÓK

A kiégés elleni módszerekről tanultak az Agórában + FOTÓK

2015. október 1., csütörtök
A kiégés elleni módszerekről tanultak az Agórában + FOTÓK
egy_lepes_egeszsegunkert01_gs

Ép testben ép lélek - tartja a mondás, amit az „Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja” is komolyan vesz. A megye 21 települését érintő átfogó programban eddig inkább a szűrővizsgálatokra és tanácsadásokra fektették a hangsúlyt, szerdán azonban elstartoltak a tréningek és a mentális foglalkozások is.

csongrad_megye_egeszsegfejlesztes_logo01

A Szent-Györgyi Albert Agóra adott otthont az Egy lépés az egészségünkért program szerdai tréning állomásának, ahol a kiégési szindróma veszélyeire, a munkahelyi és magánéleti egyensúly megőrzésének fontosságára hívták fel az érdeklődők figyelmét. "Az emberek számára nagyon fontos, hogy boldogok, egészségesek legyenek, hogy minél tovább jó életminőségben éljenek. Van, akiben elég az energia, hogy tegyen ezért, és van olyan ember is, akiben kevesebb. Ez a szint állandóan hullámzik, stresszhatásra pedig gyakran elfogynak az energiatartalékok. A stressz és a kiégés kéz a kézben jár. Elindítottunk egy olyan programot, ami a stresszre fókuszálva próbál a kiégés elleni küzdelembe belépni. A négynapos tréningen nemcsak aktualitásokról beszélünk és dolgozunk fel a résztvevőkkel, hanem átvesszük azokat a módszertanokat is, melyeket akár saját környezetükben tovább tudnak adni az érintetteknek" - vázolta fel portálunknak a tréning lényegét

Mester Lajos

háziorvos, üzemorvos. A kiégés elleni tréning négy szisztematikus napból áll, a sorozat első pillére volt a szerdai, úgynevezett ismerkedős délelőtt. A projekt szakmai vezetőjétől megtudtuk, csütörtöktől az elfogadás témája köré épült gyakorlat következik, később pedig olyan személyre szabott technikákat vesznek górcső alá a csoporttal, ami megelőzi a stressz kialakulását és elősegíti a ventilációt. Mivel a 21. századi dolgozó emberek legnagyobb ellensége az idő, így az időmenedzsment is terítékre kerül az elkövetkező napokban, valamint a SWOT-analízis technikájával is megismerkednek a résztvevők. "Az utolsó szombati nap egy egészen más világba enged majd betekintést, ami után feltöltődve, jókedvvel lépnek ki a tréningről a csoportok. Bízunk benne, hogy a módszereinkkel kapnak egy kis löketet, hogy még a nehéz élethelyzetekben is tovább tudnak majd lépni."

egy_lepes_egeszsegunkert04_gs

Mester Lajos szerint a kiégés megelőzhető, ha a munkahelyen odafigyelnek az alkalmazottak mentális és pszichoszociális állapotára. A munkáltató "az ember érték" üzletpolitikát követve ne a végletekig facsarja beosztottai energiáját, hanem figyeljen oda körülményeire, hiszen az jót tesz a cég gazdaságának és a munkáltató erkölcsi megítélésének is. Mint arra a háziorvos rávilágított, egyre több, elsősorban nagyvállalat veszi fel a mindennapi gyakorlatba ezt az alkalmazottközpontú szemléletet, de sajnos Magyarországon még így is sok munkavállaló küzd a stresszből eredő kiégés problémájával.

Ép testben ép lélek - kiégés elleni tréninget tartottak az Agórában. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=575737

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.