A Fűrész utca felújítását szeretnék a civilek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

furesz_utca01_gs

Az Élhető Szegedért Egyesület nem ígéreteket, hanem tetteket szeretne látni. A Kálvária tér és a Rigó utca állapotával is elégedetlenek.

Az Élhető Szegedért Egyesület tartott utcafórumot a Fűrész utca elmaradt aszfaltozása miatt, a mintegy 200 méteres szakasz tele van kátyúkkal, a reggeli és kora délutáni esők nyomai még látszódtak a sajtótájékoztató ideje alatt. Habár meghívták Molnár Lászlót, az önkormányzat Városüzemeltetési Irodájának vezetőjét és Lauer Istvánt, a körzet MSZP-s önkormányzati képviselőjét, egyikük sem jött el a gyűlésre.

„A Fűrész utca tizenkét éve a politikai ígérgetések talpköve, de eddig senki nem újította fel az utcát, úgy érezzük, most már lépni kell. Egy új fejezetet szeretnénk nyitni, amikor az önkormányzatiság ellenében a civil kurázsi feltámad, s a saját boldogulások mellett mások boldogságáért is küzdenek az egymással összefogó emberek. Célunk, hogy közvetítsünk az emberek és az önkormányzat között, szembesítsük a politikát a be nem tartott ígéretekkel” – mondta Péter Szilveszter, az egyesület idén megválasztott elnöke.

„Alig 196 méter hosszú az utca, ezt a kérést már rég lehetett volna teljesíteni! A nagykörúttól számítva ez a második utca, igazán nem mondható róla, hogy külterület. Miután a Fidesz megtekintette az utcát, gyorsan felújították az önkormányzati választások előtt, de akkora sietséggel, hogy az esővíz-levezető csatornát is leaszfaltozták” – magyarázta. Idézett Lauer István egyik sajtónyilatkozatából, ahol nem említette problémaként a Fűrész utcát, ezért azt javasolta, hogy az önkormányzati képviselő járja be gyalog a környéket, s tekintse meg az állapotokat. Varga György, az egyesület titkára hozzátette, személyesen kérte Lauertől, hogy a MIOK előtti részt javítsák ki, mert a gépkocsikban kárt tehet a Rigó utca iskola előtti szakasza.

furesz_utca08_gs

„A Kálvária tér közbiztonságával kapcsolatban problémákat tapasztaltunk, este nem lehet leülni nyugodtan” – mondta Péter Szilveszter, mire az egyik résztvevő közbevetette, hogy nappal sem. „Az egyesület vezetősége járt a polgármesternél, ahol Botka László személyesen ígérte, hogy a Dugonics tér után a Kálvária teret fogják felújítani. Azonban, amikor kihirdette, kitrombitálta a városvezetés a tíz legfontosabb felújítási tervét, akkor már nem volt ott a listán a Kálvária tér” – mondta felháborodva.

„Három éve ígéri Lauer István a téren átmenő gyalogút felújítását, mégsem történt semmi. A kerékpáros pihenőben hajléktalanok laknak, nem tudják használni azok, akiknek készült. A Finomöntöde nagy légszennyezettséget okoz. Menjen el az Árkád környékére a képviselő, s szagolja meg, hogy milyen csatornaszag terjeng ott, nem neki kell megoldania, de az ő feladata lenne, hogy utánajárjon az okának. A Bakay Nándor utca forgalmával valamit kezdeni kell, nem elfogadható indok, hogy a közlekedési vállalat nem tudja átirányítani a forgalmat a többletköltségek miatt, az itt élők egészsége többet ér, mint fél liter gázolaj a kerülőre. Azokon a helyeken, ahol ideiglenes csatornák vannak, ki kell építeni rendes csatornákat. Sok a teendő, de ha a helyi képviselő nem jelzi, soha nem fog a közgyűlés elő kerülni a probléma” – sorolta Péter Szilveszter a teendőket, s hozzátette, nem is mondta el az összes általuk tapasztalt problémát.

Az Élhető Szegedért Egyesület nem ígéreteket, hanem tetteket szeretne látni. A Kálvária tér és a Rigó utca állapotával is elégedetlenek.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=577455

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 5.

Default thumbnail
Előző sztori

Fertőző betegségek kutatásáért hárman kapják az orvosi Nobel-díjat

Default thumbnail
Következő sztori

Húszra emelkedett a dél-franciaországi zord időjárás halottainak száma

Legutóbbi hasonló cikkek