Egyetem

Veni Sancte a felújított dómban + FOTÓK

Veni Sancte a felújított dómban + FOTÓK

2015. szeptember 8., kedd
Veni Sancte a felújított dómban + FOTÓK
kozponti_tanevnyito_istentisztelet02kf

Közös tanévnyitó szentmisére hívta az egyházmegye területén működő köznevelési intézmények vezetőit és pedagógusait Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke. A Szentlelket hívó ünnepségre mintegy 450 pedagógus látogatott el a felújított szegedi fogadalmi templomba.

“A közös évzáróhoz képest jelentősen megszépült a dóm, amelynek átadását szeptember 24-én, ünnepi misével, és az azt követő szimfonikus koncerttel tervezzük” – kezdte köszöntőjét

Kiss-Rigó László

megyéspüspök, majd hozzátette: “Megragadom az alkalmat, és meghívom önöket a szabadtéri átadó ünnepségre, amelyen közösen emlékezhetünk majd az egyházmegye első püspökére, a vértanú Szent Gellértre.” A tanévnyitó folytatásában a Kiss-Rigó László kiemelte: az optimista, elhivatott, katolikus pedagógusoknak kiemelt szerepük van a hagyományok ápolásában, az értelmes, okos, egészséges gyermekek nevelésében. A püspök hozzátette: “A tanárok feladata továbbra is az, hogy a játékszabályok betartásával, korszerű, hiteles oktatási módszerekkel segítsék a tehetségek kibontakoztatását, a derűlátó diákok adottságainak kiaknázását, hogy ne középszerű, egy kaptafás tanulók kerüljenek ki az iskolapadokból. Az álszemérmességtől mentes, belső értékeket megbecsülő, alázatos gyermekek tanítása azonban csak szülői felelősségvállalással valósítható meg.

kozponti_tanevnyito_istentisztelet25kf

A továbbiakban

Serfőző Levente

oktatási püspöki helynök személyes példamutatásra szólította fel a katekétákat, akik csak megfelelő hivatástudattal, odafigyeléssel válhatnak hitelessé a fiatalok számára. A tanévnyitó ünnepség végén Kiss-Rigó László püspök megbízta és felkérte a jelen lévő pedagógusokat, hogy a 2015-2016-os tanévben is elkötelezetten, felelősségtudattal végezzék munkájukat nem csak a tanteremben, hanem az iskolán kívül is.

A Szentlelket hívó ünnepségre mintegy 450 pedagógus látogatott el. Sok-sok fotó ITT: http://szegedma.hu/?p=567479

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.