/

Veni Sancte a felújított dómban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kozponti_tanevnyito_istentisztelet02kfKözös tanévnyitó szentmisére hívta az egyházmegye területén működő köznevelési intézmények vezetőit és pedagógusait Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke. A Szentlelket hívó ünnepségre mintegy 450 pedagógus látogatott el a felújított szegedi fogadalmi templomba.

“A közös évzáróhoz képest jelentősen megszépült a dóm, amelynek átadását szeptember 24-én, ünnepi misével, és az azt követő szimfonikus koncerttel tervezzük” – kezdte köszöntőjét Kiss-Rigó László megyéspüspök, majd hozzátette: “Megragadom az alkalmat, és meghívom önöket a szabadtéri átadó ünnepségre, amelyen közösen emlékezhetünk majd az egyházmegye első püspökére, a vértanú Szent Gellértre.”

A tanévnyitó folytatásában a Kiss-Rigó László kiemelte: az optimista, elhivatott, katolikus pedagógusoknak kiemelt szerepük van a hagyományok ápolásában, az értelmes, okos, egészséges gyermekek nevelésében. A püspök hozzátette: “A tanárok feladata továbbra is az, hogy a játékszabályok betartásával, korszerű, hiteles oktatási módszerekkel segítsék a tehetségek kibontakoztatását, a derűlátó diákok adottságainak kiaknázását, hogy ne középszerű, egy kaptafás tanulók kerüljenek ki az iskolapadokból. Az álszemérmességtől mentes, belső értékeket megbecsülő, alázatos gyermekek tanítása azonban csak szülői felelősségvállalással valósítható meg.

kozponti_tanevnyito_istentisztelet25kf

A továbbiakban Serfőző Levente oktatási püspöki helynök személyes példamutatásra szólította fel a katekétákat, akik csak megfelelő hivatástudattal, odafigyeléssel válhatnak hitelessé a fiatalok számára. A tanévnyitó ünnepség végén Kiss-Rigó László püspök megbízta és felkérte a jelen lévő pedagógusokat, hogy a 2015-2016-os tanévben is elkötelezetten, felelősségtudattal végezzék munkájukat nem csak a tanteremben, hanem az iskolán kívül is.

no images were found

A Szentlelket hívó ünnepségre mintegy 450 pedagógus látogatott el. Sok-sok fotó ITT: http://szegedma.hu/?p=567479

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 8.

Default thumbnail
Előző sztori

Tej Terméktanács: korszerűsíteni kell a tejfeldolgozó üzemeket

Default thumbnail
Következő sztori

Szerdai programajánló: Elárult testek, ÁJTK nyitó buli, We Had a Deal

Legutóbbi hasonló cikkek