/

Újabb gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei rendőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

korozott_mercedes

Röszkén és Nagylakon is rendőrkézre került egy-egy körözött autó – írja a police.hu.

Egy svéd férfi jelentkezett kilépésre az országból a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen 2015. szeptember 25-én hajnalban egy német honosságú, bérelt mikrobusz vezetőjeként. A határrendészek az iratok átvizsgálása során megállapították, hogy a bérbeadó nem járult hozzá a jármű schengeni övezetből történő kiviteléhez. A rendőrök felvették a kapcsolatot a német hatóságokkal, akik elrendelték a gépkocsi körözését, amit az egyenruhások lefoglaltak.

Néhány órával később egy román állampolgár jelentkezett kilépésre az országból a nagylaki határátkelőhelyen az általa vezetett francia honosságú gépkocsival. A járműnek a Schengeni Információs Rendszerben történt ellenőrzését követően kiderült, hogy a francia hatóságok lopás miatt körözik az egyterűt. A nyomozók lefoglalták a személyautót.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Sirene Iroda felvette a kapcsolatot a körözést elrendelő hatóságokkal.

Előző sztori

“Mélységből lehet meglátni az igazi magasságot” – Pál Ferenc atya a Tágas Tér Fesztiválon

Következő sztori

Novák Katalin: a tolerancia kétirányú, jár a kisebbségnek és jár a többségnek egyaránt