Szegedi Szabadtéri: Jön az Ének az esőben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szabadteri_sajttaj01kfA Mamma Mia!, A nyomorultak és a Tévedések vígjátéka is visszatér a Dóm téri csillagtetős színházba 2016 nyarán. A Szegedi Szabadtéri Játékok 85. évfordulójára az eddigieknél hosszabb, változatosabb évaddal készül.

2016 a megemlékezés éve lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok életében, a 85. évadot hosszabb szezonnal és sokszínű produkciókkal ünneplik – jelentette be csütörtökön Herczeg Tamás igazgató. Jövő nyáron számos különlegesség közül csemegézhetnek a színház szerelmesei, többek között egy eddig a szegedi szabadtéri színpadán sosem látott Wagner-produkciót is műsorra tűznek, A bolygó hollandit.

A jubileumi évadban arra törekedtek, hogy az új bemutatók mellett az elmúlt évek kasszasikereivel újra megörvendeztessék a szegedieket – mondta Harangozó Gyula művészeti igazgató. Ezért az idei évadból közönségkérésre visszahozzák a Mamma Mia! musicalt, A nyomorultakat, valamint Shakespeare Tévedések vígjátékát is. 2016-ban a régóta várt Ének az esőben című musicalt is műsorra vették; a Comden-Green-Freed-Brown szerzőnégyes műve lesz a szabadtéri szuperprodukciója. A Budapesti Operettszínházzal közös előadás kapcsán Kerényi Miklós Gábor rendező kiemelte, az örökzöld három főszereplőjét castingon választják ki. A produkció hivatalos weboldalára töltik fel a kottát és a zenei alapot, mely alapján a jelentkezőknek rövid kisfilmben kell tanúbizonyságot tenni tehetségükről. A legjobbak élőben is lehetőséget kapnak; ilyen szereplőválogatás még nem volt Magyarországon.

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2016-os műsorfüzete:
– július 01., 02. Wagner: A bolygó hollandi, opera
– július 08., 09. Vincze-Zsuráfszky: Drakula utolsó tánca, táncjáték
– július 15., 16. Eisemann-Szilágyi: Én és a kisöcsém, operett
– július 22., 23. Johnson-Andersson-Ulvaeus: Mamma Mia!, musical
– július 29., 30. Boublil-Schönberg: A nyomorultak, musical
– augusztus 12., 13., 14., 19., 20. Comden-Green-Freed-Brown: Ének az esőben, musical
– augusztus 27. Shakespeare: Tévedések vígjátéka, vígjáték
– augusztus 17. Szegedi Szimfonikus Zenekar: Ajándékkoncert

no images were found

Kiderült a 2016-os szabadtéri műsora. Énekeljetek ti is az esőben! ;)http://szegedma.hu/?p=568145

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 10.

Default thumbnail
Előző sztori

Mintegy 1500 helyre lehet még jelentkezni a diplomamentő programban

Default thumbnail
Következő sztori

Magyar vezetésű többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Magyarországon

Legutóbbi hasonló cikkek