Egyetem

Soltész: az élethelyzetek gyakorlását is segítik az iskolák

Soltész: az élethelyzetek gyakorlását is segítik az iskolák

2015. szeptember 1., kedd
Soltész: az élethelyzetek gyakorlását is segítik az iskolák

Az iskolák a különböző élethelyzetek gyakorlását is segítik - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Budapesten, a HOSIG Horvát Általános Iskola és Gimnázium tanévnyitóján.

Soltész Miklós

kiemelte, hogy az iskola nemcsak a mindennapos beszámolókra helyezi a hangsúlyt, hanem emellett a különböző élethelyzetek gyakorlására is. Ezt szolgálják a törekvések - tette hozzá. Az államtitkár azt kérte a szülőktől, hogy legyenek partnerei az iskoláknak, a tanároknak.

Gojtán Anna

, az oktatási intézmény vezetője igazgatója elmondta, hogy most kezdődik meg a 22. tanév az iskolában, amely a magyarországi horvát nemzetiségi hagyományokat eleveníti fel. Az intézménybe 49 óvodás, 125 általános iskolás és 79 gimnazista jár. A tanévnyitón jelen volt

Hepp Mihály

horvát nemzetiségi szószóló, Gordan Grlic Radman, a Horvát Köztársaság budapesti nagykövete és

Markovicsné Sokac Angéla

, az Országos Horvát Önkormányzat elnökhelyettese.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.