Bulvár

Olvasástársaság: a családban szeretik meg az olvasást a gyerekek

Olvasástársaság: a családban szeretik meg az olvasást a gyerekek

2015. szeptember 30., szerda
Olvasástársaság: a családban szeretik meg az olvasást a gyerekek

A családban alakul ki, hogy milyen szókincset használ egy gyerek és megszereti-e az olvasást - mondta Nagy Attila, a Magyar Olvasástársaság tiszteletbeli elnöke az M1 aktuális csatornán szerdán.

Nagy Attila

, akit a magyar népmese napjával kapcsolatban kérdeztek, elmondta: amikor többen többféleképpen - könyvtárosok, pedagógusok, nyelvészek és persze gyakorló szülők, nagyszülők - újra és újra vizsgálták a társadalom olvasástudását, mindig eljutottak a gyökerekhez, a családhoz. "Az olvasó családban lesz olvasóvá a gyerek" - tette hozzá, kiemelve: a gyerekek nem az első osztály első hetében találkoznak az olvasás feladatával, hanem a családon belül több generáció építkezésének eredménye, hogy milyen szófordulatokat, milyen típusú mondatokat, milyen gazdag szókincset használnak. Nagy Attila ezzel kapcsolatban hozzáfűzte: a mesékben olyan szófordulatok vannak, amelyek egyrészt gyönyörű képek, és érthetővé tesznek egy gondolatot, másrészt erkölcsi iránymutatást tartalmaznak. Mint mondta, nagyon remélik, hogy újra divatba jött a meseolvasás.

Benedek Elek

születésének évfordulóján, szeptember 30-án ünneplik immár 11. alkalommal a magyar népmese napját, amelynek alkalmából Magyarországon és a határon túl egyaránt több előadást, felolvasást és játékos programokat szerveznek a népmesékhez kapcsolódva. Ebben az évben hatvankét magyarországi és kilenc határon túli helyszín kapcsolódik több mint száz programmal az emléknaphoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.