Sport

Női futball: nyolcat kapott a SZAK az Astrától + FOTÓK

Női futball: nyolcat kapott a SZAK az Astrától + FOTÓK

2015. szeptember 7., hétfő
Női futball: nyolcat kapott a SZAK az Astrától + FOTÓK
astra_szak005_szzs

Nagy arányú, nyolcgólos vereséget szenvedett a Szegedi AK az Astra otthonában a női labdarúgó NB I 4. fordulójában.

Lehetett rá számtani, hogy ez a meccs a hazai támadók és a vendég védelem csatáját fogja hozni. Ennek megfelelően az Astra a kezdősípszótól nyomás alá helyezte a szegedi együttest, futószalagon jöttek a támadásai. A 2. percben

Kakuszi Adrienn

futott el a jobb szélen. Pontos beadását a jó útemben érkező

Sümegi Éva

fejelte rá hat méterről. A földön megpattanó, nehéz labdát

Schildkraut Fruzsina

óriási bravúrral tolta a kapufára, majd felpattant és megszerezte a kipattanót is. A 8. percben

Dominika Dikanova

találta el 15 méterről a felső kapufát, a kipattanót némi kavarodás után

Szalai Ágnes

kanalazta ki, ám eltalálta a labdával az érkező

Godvár Katalin

arcát, aki összeesett. A játékvezető pedig mindenki megrökönyödésére a büntetőpontra mutatott. A büntetőt

Vőfély Noémi

magabiztosan váltotta gólra (1-0). A 15. percben ismét a szegedi kapus percei következtek. Először egy közeli lövést hárított egy bátor vetődéssel, majd az ismétlést is kitornázta. Ezt követően szép passzjátékkal hozta ki a labdát a SZAK, a középpályán viszont eladta a labdát. Ezt kihasználva Dominika Dikanova első szándékból indította a bal oldalon beinduló Godvárt, aki a tizenhatos sarkáról a kapufa érintésével nagy gólt ragasztott a jobb alsó sarokba (2-0). A 23. percben

Szil Tünde

ívelt fel egy szabadrúgást a kezdőkörből.

Lipták Lilla

kibújt Vőfély szorításából és ráfejelte a labdát, de nem tudott bele megfelelő erőt vinni, így

Kovács Klaudia

gond nélkül hárítani tudott. A 37. percben egy jobb oldali hazai akció végén a pontosan beívelt labdát

Sümegi Éva

fejelte rá, és Schildkraut Fruzsina hiába vetődött, már csak beljebb tudta segíteni a labdát a hálóba (3-0). A második félidő is Astra rohamokkal indult. Az 53. percben Szabó Boglárka ugratta ki a jó ütemben kilépő Sümegit, aki elhúzta a labdát a kilépő szegedi kapus mellett és az üres kapuba gurított (4-0). A 64. percben Szil Tünde kapta vissza saját bedobását Papp Dorinától a bal oldalon, megindult vele befelé, tolt rajta kettőt, majd 18 méterről eleresztett egy löketet, a középre érkező lövést viszont megfogta a hazai kapus. Az ezt követő ellenakcióból tovább növelte előnyét az Astra. A bal oldalról Godvár tört be a tizenhatoson belülre és keresztbe passzolta a labdát, amibe Schildkraut csak ujjheggyel tudott beleérni, így a mögötte érkező Kakuszi Adriennek nem volt gond az üres kapuba pofoznia a labdát (5-0). A 72. percben egy szép passzjátékot követően

Staar Gabriella

lépett ki a védők közül egy pontos indítással. 12 méterről megcélozta a jobb alsó sarkot, ám a vendégkapus nagyszerűen vetődve magabiztosan fogta azt. A 75. percben egy jobb oldali szögletből a hosszú sarokra egyedül érkező

Király Bianka

a hálóba bólintott (6-0). A 80. percben egy ütközésből lecsorgó labdával Staar Gabriellát dobták támadásba, aki öt méterről a hálóba passzolta a labdát (7-0). A 85. percben egy szögletből belőtt labdát a szegedi kapus oldalra tudta kiütni, ahol

Dura Mercédesz

gyűjtötte be, és a hálóba továbbította is azt (8-0). A meccs összképét tekintve elmondható, hogy a kulturáltan futballozó Astra nagy különbségű győzelme teljesen megérdemelt. Szinte percenként érkeztek a beadások a szegedi kapu előterébe, míg a SZAK nem nagyon tudott kijönni a szorításból, így a szegediek nem jelentettek igazi veszélyt a hazaiak kapujára. A kétszámjegyű győzelmet a bravúrt bravúrra halmozó kapus, Schildkraut Fruzsina akadályozta meg, aki válogatott formában védett. A mai napon a SZAK sajnos nem tudott méltó ellenfele lenni a pesti együttesnek, bár szó, ami szó, a korai jogtalan büntető megítélésével a játékvezető alaposan besegített a hazaiaknak.

Női labdarúgó NB I, 4. forduló:

Astra HFC - Szegedi AK 8-0 (3-0)

Budapest, Csepel HC Sporttelep. Vezette: Zimonyi Péter (Nyerges Zsolt, Somogyi Sára).

Astra:

Kovács - Kakuszi, Tatai, Vidács (Király 51'), Vőfély, Godvár, Dikanová (Dura 77'), Szabó, Staar, Sümegi, Zimányi Kovács (Horváth 65').

Vezetőedző:

Dombó János.

SZAK:

Schildkraut - Harcel (Sávai 72'), Lévai, Szil, Végh, Papp, Nagy (Mesterházi 60'), Szalai, Guth (Barta - a szünetben), Dékány, Lipták.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Vőfély (8'), Godvár (15'), Sümegi (36', 53'), Kakuszi (68'), Király (76'), Staar (80'), Dura (85').

Sárga lap:

Barta (49'). Dombó János (Astra):

"Igaz, hogy sok gólt rúgtunk a mai mérkőzésen, de aki látta a mai összecsapást, az tudja, hogy a kihagyott helyzetek száma miatt mégsem lehetünk maradéktalanul elégedettek a mai teljesítményünkkel. Tudjuk, hogy a jövő héten egy nehezebb ellenfélhez utazunk, hiszen nem csapnak be minket a Viktória eddigi eredményei - sokkal jobb csapat annál, mint amit az eddigi szereplésük mutat, így kiélezett csata várható."

Cserenkó Szabolcs (SZAK):

"A korán bekapott gól meghatározta a mérkőzés összképét, pláne úgy, hogy játéktudásban a két csapat között igen nagy a különbség. Ezt akartuk a kapott gólok számában minél jobban csökkenteni, ez azonban sajnos nem sikerült annak ellenére sem, hogy Schildkraut Fruzsina kiválóan védett. Keményen dolgozik, lassan az U19-es válogatott oszlopos tagja lesz, így az ő esete is példa arra, hogy ilyen idősen is be lehet kerülni egy NB I-es csapatba! Jövő héten egy teljesen más mérkőzés következik: a Femina ellen a győzelem reményében lépünk pályára - pokolt teremtünk majd nekik Szegeden, az biztos!"

Kakuszi Adrienn (Astra):

"Szerintem gördülékeny volt a játékunk a mai mérkőzésen. Rengeteg helyzetünk volt, a helyzetkihasználásunkon azonban van még mit javítani. A számszerű eredménnyel azonban ettől függetlenül elégedettek lehetünk."

Lipták Lilla (SZAK):

"Mindannyian tudtuk, hogy nem győzni jöttünk a mai napon, hiszen az ellenfél játékban messze előttünk jár. Az volt a célunk, hogy amennyire lehet, minimalizáljuk a különbséget a két csapat között, ám ez sajnos nem sikerült, bár ebben véleményem szerint a korán megítélt büntetőnek is volt szerepe. Előre kell néznünk, és a jövő heti Femina elleni meccsen kell bizonyítanunk!"

Nem tudta feltartóztatni a SZAK az Astrát - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=566977

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.