Női futball: nyolcat kapott a SZAK az Astrától + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

astra_szak005_szzs

Nagy arányú, nyolcgólos vereséget szenvedett a Szegedi AK az Astra otthonában a női labdarúgó NB I 4. fordulójában.

Lehetett rá számtani, hogy ez a meccs a hazai támadók és a vendég védelem csatáját fogja hozni. Ennek
megfelelően az Astra a kezdősípszótól nyomás alá helyezte a szegedi együttest, futószalagon jöttek a
támadásai.

A 2. percben Kakuszi Adrienn futott el a jobb szélen. Pontos beadását a jó útemben érkező Sümegi Éva fejelte rá hat méterről. A földön megpattanó, nehéz labdát Schildkraut Fruzsina óriási bravúrral tolta a kapufára, majd felpattant és megszerezte a kipattanót is. A 8. percben Dominika Dikanova találta el 15 méterről a felső kapufát, a kipattanót némi kavarodás után Szalai Ágnes kanalazta ki, ám eltalálta a labdával az érkező Godvár Katalin arcát, aki összeesett. A játékvezető pedig mindenki megrökönyödésére a büntetőpontra mutatott. A büntetőt Vőfély Noémi magabiztosan váltotta gólra (1-0).

A 15. percben ismét a szegedi kapus percei következtek. Először egy közeli lövést hárított egy bátor vetődéssel, majd az ismétlést is kitornázta. Ezt követően szép passzjátékkal hozta ki a labdát a SZAK, a középpályán viszont eladta a labdát. Ezt kihasználva Dominika Dikanova első szándékból indította a bal oldalon beinduló Godvárt, aki a tizenhatos sarkáról a kapufa érintésével nagy gólt ragasztott a jobb alsó sarokba (2-0).

A 23. percben Szil Tünde ívelt fel egy szabadrúgást a kezdőkörből. Lipták Lilla kibújt Vőfély szorításából és ráfejelte a labdát, de nem tudott bele megfelelő erőt vinni, így Kovács Klaudia gond nélkül hárítani tudott. A 37. percben egy jobb oldali hazai akció végén a pontosan beívelt labdát Sümegi Éva fejelte rá, és Schildkraut Fruzsina hiába vetődött, már csak beljebb tudta segíteni a labdát a hálóba (3-0).

A második félidő is Astra rohamokkal indult. Az 53. percben Szabó Boglárka ugratta ki a jó ütemben kilépő Sümegit, aki elhúzta a labdát a kilépő szegedi kapus mellett és az üres kapuba gurított (4-0).

A 64. percben Szil Tünde kapta vissza saját bedobását Papp Dorinától a bal oldalon, megindult vele befelé, tolt rajta kettőt, majd 18 méterről eleresztett egy löketet, a középre érkező lövést viszont megfogta a hazai kapus. Az ezt követő ellenakcióból tovább növelte előnyét az Astra. A bal oldalról Godvár tört be a tizenhatoson belülre és keresztbe passzolta a labdát, amibe Schildkraut csak ujjheggyel tudott beleérni, így a mögötte érkező Kakuszi Adriennek nem volt gond az üres kapuba pofoznia a labdát (5-0).

A 72. percben egy szép passzjátékot követően Staar Gabriella lépett ki a védők közül egy pontos indítással. 12 méterről megcélozta a jobb alsó sarkot, ám a vendégkapus nagyszerűen vetődve magabiztosan fogta azt. A 75. percben egy jobb oldali szögletből a hosszú sarokra egyedül érkező Király Bianka a hálóba bólintott (6-0).

A 80. percben egy ütközésből lecsorgó labdával Staar Gabriellát dobták támadásba, aki öt méterről a hálóba passzolta a labdát (7-0). A 85. percben egy szögletből belőtt labdát a szegedi kapus oldalra tudta kiütni, ahol Dura Mercédesz gyűjtötte be, és a hálóba továbbította is azt (8-0).

A meccs összképét tekintve elmondható, hogy a kulturáltan futballozó Astra nagy különbségű győzelme teljesen megérdemelt. Szinte percenként érkeztek a beadások a szegedi kapu előterébe, míg a SZAK nem nagyon tudott kijönni a szorításból, így a szegediek nem jelentettek igazi veszélyt a hazaiak kapujára. A kétszámjegyű győzelmet a bravúrt bravúrra halmozó kapus, Schildkraut Fruzsina akadályozta meg, aki válogatott formában védett. A mai napon a SZAK sajnos nem tudott méltó ellenfele lenni a pesti együttesnek, bár szó, ami szó, a korai jogtalan büntető megítélésével a játékvezető alaposan besegített a hazaiaknak.

Női labdarúgó NB I, 4. forduló:

Astra HFC – Szegedi AK 8-0 (3-0)
Budapest, Csepel HC Sporttelep. Vezette: Zimonyi Péter (Nyerges Zsolt, Somogyi Sára).
Astra: Kovács – Kakuszi, Tatai, Vidács (Király 51′), Vőfély, Godvár, Dikanová (Dura 77′), Szabó, Staar, Sümegi, Zimányi Kovács (Horváth 65′). Vezetőedző: Dombó János.
SZAK: Schildkraut – Harcel (Sávai 72′), Lévai, Szil, Végh, Papp, Nagy (Mesterházi 60′), Szalai, Guth (Barta – a szünetben), Dékány, Lipták. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Vőfély (8′), Godvár (15′), Sümegi (36′, 53′), Kakuszi (68′), Király (76′), Staar (80′), Dura (85′).
Sárga lap: Barta (49′).

Dombó János (Astra): “Igaz, hogy sok gólt rúgtunk a mai mérkőzésen, de aki látta a mai összecsapást, az tudja, hogy a kihagyott helyzetek száma miatt mégsem lehetünk maradéktalanul elégedettek a mai teljesítményünkkel. Tudjuk, hogy a jövő héten egy nehezebb ellenfélhez utazunk, hiszen nem csapnak be minket a Viktória eddigi eredményei – sokkal jobb csapat annál, mint amit az eddigi szereplésük mutat, így kiélezett csata várható.”

Cserenkó Szabolcs (SZAK): “A korán bekapott gól meghatározta a mérkőzés összképét, pláne úgy, hogy játéktudásban a két csapat között igen nagy a különbség. Ezt akartuk a kapott gólok számában minél jobban csökkenteni, ez azonban sajnos nem sikerült annak ellenére sem, hogy Schildkraut Fruzsina kiválóan védett. Keményen dolgozik, lassan az U19-es válogatott oszlopos tagja lesz, így az ő esete is példa arra, hogy ilyen idősen is be lehet kerülni egy NB I-es csapatba! Jövő héten egy teljesen más mérkőzés következik: a Femina ellen a győzelem reményében lépünk pályára – pokolt teremtünk majd nekik Szegeden, az biztos!”

Kakuszi Adrienn (Astra): “Szerintem gördülékeny volt a játékunk a mai mérkőzésen. Rengeteg helyzetünk volt, a helyzetkihasználásunkon azonban van még mit javítani. A számszerű eredménnyel azonban ettől függetlenül elégedettek lehetünk.”

Lipták Lilla (SZAK): “Mindannyian tudtuk, hogy nem győzni jöttünk a mai napon, hiszen az ellenfél játékban messze előttünk jár. Az volt a célunk, hogy amennyire lehet, minimalizáljuk a különbséget a két csapat között, ám ez sajnos nem sikerült, bár ebben véleményem szerint a korán megítélt büntetőnek is volt szerepe. Előre kell néznünk, és a jövő heti Femina elleni meccsen kell bizonyítanunk!”

no images were found

Nem tudta feltartóztatni a SZAK az Astrát – részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=566977

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 7.

Előző sztori

Búcsú Barcsaytól – a héten zárva tart a Tornyai János Múzeum

Következő sztori

Az “én” megismerése kerül középpontba a hétfőn nyíló szentesi fotókiállításon