Bulvár

Menyasszonyi ruha feketén

Menyasszonyi ruha feketén

2015. szeptember 24., csütörtök
Menyasszonyi ruha feketén

Az esküvői szezon közepén a NAV dél-alföldi ellenőrei egy menyasszonyiruha- és kellékkölcsönző üzletet ellenőriztek. A szép ruhákon és kellékeken kívül semmi nem volt rendben a szalonban, így az idei nem lett a „vállalkozó” legjobb szezonja.

A leánybúcsúhoz kellékeket kereső revizoroknak a „vállalkozó” készségesen mutatta áruit; koronákat, fejdíszeket, nyakláncokat, kesztyűket és saját készítésű gyűrűpárnákat, melyek közül a próbavásárlást végző ellenőrök végül egy párezer forintos csillogó fejdíszt választottak. Válogatás közben az adóellenőrök arra lettek figyelmesek, hogy az élelmes tulajdonos menyasszonyi ruhákra is vesz fel előjegyzéseket. Miután a revizorok kifizették a fejdíszt, és annak ellenértékéről sem nyugtát, sem számlát nem kaptak, felfedték magukat. A vizsgálat során kiderült, hogy a kölcsönzéssel foglalkozó magánszemély amellett, hogy bizonylatot nem állított ki az értékesítésről, sem működési engedéllyel, sem adószámmal nem rendelkezett. Az adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység magánszemélyek esetében 200 ezer forintig, a nyugtaadás elmulasztása további 1 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal szankcionálható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.