Megakadályozták a végrehajtót Biharváriék lakásának megmutatásában + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szabo_balint_tuntetes07kf

Nem tudtak bejutni a keretjelzáloggal terhelt ingatlanba a megtekintésre jövő érdeklődők. A tiltakozásokat folytatják, ha kell, akkor a bank irodáiban.

Korábban megírtuk, a keretjelzáloggal terhelt ingatlanok ügye hat éve zajlik. Legelőször a Korondi utcaiak kerültek sorra, a hat lakásból három online árverése folyik jelenleg, aktuálisan azonban csupán egyetlen ingatlanon, Biharvériékén van licit, jóval a végrehajtó által becsült érték alatt. A múlt heti sajtótájékoztatón egyben meghirdették, minden legális eszközzel megakadályozzák, hogy a mai napon megmutathassa a végrehajtó a mozgássérült idős házaspár lakását.

Már a meghirdetett időpont előtt felkerültek a transzparensek a ház kerítésére, s egy kört húztak a következő felirattal a kapu előtt: „VÉGREHAJTÓ – BELÉPÉS – TILOS”. A házban élő, a Bakay Nándor utcai és a makói károsultak mellett megjelent Szabó Tamás, a Raiffeisen Bank jogi képviselője, a végrehajtó, s négy érdeklődő. A tüntetők és a lakást megtekinteni kívánók kölcsönösen próbálták meggyőzni egymást – látszólag kevés sikerrel.

„Öt éve tart a kálváriánk, hiába tettünk több ajánlatot, a bank nem fogadta el, ragaszkodtak az eredeti árhoz! – panaszolta Solymosi Lajosné, aki a Bakay Nándor utcában vett lakást. Ott még nem ennyire előrehaladott az ügy, az elsőfokú perben már ítéletet hoztak, a másodfokra még várnak. „Ha a Korondi utcainak vesztenek, akkor minden elveszik, mi sem kerülhetjük el ugyanezt! Szörnyű, amikor ennyire elfogy a minimális becsület!” – mondta keserűen.

szabo_balint_tuntetes03kfEközben az egyik érdeklődő pár visszalépett, tettüket nagy taps fogadta a tüntetők részéről. „400 kilométert jöttem, hogy megnézzem ezt a lakást” – mondta az utolsó megmaradt jelölt, miközben tiltakozott, hogy kép készüljön róla. Végül azonban hátralépett, nem maradt több személy, aki be akart volna jutni Biharváriék otthonába. Ezután egy papír aláírása következett, a helyszínen lévők tanúsították, hogy meghiúsult az árverés alatt álló ingatlan megtekintése.

„Örömmel jelentem, hogy a mai végrehajtási cselekmény meghiúsult, ma nem kerül sor a Korondi utcai ingatlan megtekintésére, erről a végrehajtó úr is tájékoztatott” – kezdte nyilatkozatát Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, a makói és a szegedi károsultak egy részének képviselője. „Az itt megjelent jóhiszemű érdeklődőket tájékoztattam a kialakult jogi helyzetről, s kértem őket, álljanak el a licittől. Azonban egyáltalán nem lehet hátradőlni, csak egy kis haladékot nyert a Biharvári-házaspár, hiszen a végrehajtási eljárás nem állt le. Arra fogom kérni a holnapi nap folyamán Szabó Tamást, a Raiffeisen Bank jogi képviselőjét és a bank igazgatóját, Heinz Wiednert, hogy függesszék fel a végrehajtást addig, amíg az építési vállalkozó tizenhat ingatlanjának esetében nem folytatják le a végrehajtási eljárásokat. Ha lefolytatták ezeket, s maradt még tartozása a vállalkozónak, azt követően kerüljön elő, hogy mi történjen Biharváriékkal és társaikkal!” – ígérte és tanácsolta a tiltakozók képviselője.

„Azt javasoltam Szabó Tamásnak, hogy szerdáig adjanak választ, hogy felfüggesztik-e az eljárást, ellenkező esetben a csütörtöki napon sátortábort hirdetek a bank szegedi fiókjaiba, hogy megérezzék, milyen az, amikor valaki jogtalanul megy olyan helyre, ahol semmi keresnivalója nincs.” – zárta szavait Szabó Bálint.

„Nagyon köszönöm, hogy itt vannak. Miért két kerekesszékes embernek kell koldusbotra jutniuk? Nincs egy vasam se, csak a nyomorúságom és a rokkantellátásom! Mi forintra, fillérre pontosan kifizettük a lakásunk árát!” – mondta szomorúan Biharvári Gyuláné.

A végrehajtó a következő héten újból megkísérli bemutatni az ingatlant. Biharváriék pedig folytatják tiltakozásukat.

no images were found

A tiltakozásokat folytatják, ha kell, akkor a bank irodáiban.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=567080

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 7.

Előző sztori

Lemondott Hende Csaba honvédelmi miniszter (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Magyarország változatlanul biztonságos turisztikai hely