Közélet

Lufthansa: a nemzeti légitársaságok kora lejárt

Lufthansa: a nemzeti légitársaságok kora lejárt

2015. szeptember 13., vasárnap
Lufthansa: a nemzeti légitársaságok kora lejárt

A Lufthansa kereskedelmi alelnöke szerint a nemzeti légitársaságok kora Európában lejárt, és sokan továbbra is a túlélésért kénytelenek küzdeni.

Heike Birlenbach

az MTI-nek arra a kérdésére, hogy szerinte van-e piaci rés új nemzeti légitársaság alapítására, azt mondta, a diszkont és a hagyományos légitársaságok közötti verseny annyira kiéleződött, hogy minden légitársaság a túlélésért küzd, a hozamok pedig folyamatosan csökkennek. Ennek következtében szerinte konszolidáció és ezzel újabb légitársaságok megszűnése várható Európában. Az alelnök közölte: Európában a csökkenő hozamok mellett az ukrán és orosz helyzet hozza nehéz helyzetbe a társaságokat, a Lufthansa például átlagosan 25 százalékkal csökkentette ukrán kapacitásait. Pozitív hatásként említette viszont a kedvező kerozinárakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.