Bulvár

Lovat és kutyát is mentettek a tűzoltók az elmúlt hétvégén

Lovat és kutyát is mentettek a tűzoltók az elmúlt hétvégén

2015. szeptember 28., hétfő
Lovat és kutyát is mentettek a tűzoltók az elmúlt hétvégén

A ló Szatymazon esett egy mély csatornába, ahonnan már csak a tűzoltók tudták kimenteni - ismertette a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szombaton, a kora esti órákban lesodródott az útról egy személyautó a kisteleki benzinkútnál, az 5-ös főúton. A műszaki mentéshez a helyi katasztrófavédelmi őrs egységét riasztotta a főügyelet. A tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt a rendőrség kiérkezéséig. A balesetben senki sem sérült meg. Szegeden, a Stefánia sétányon szakadt le egy nagy méretű faág szombaton délelőtt. A leszakadt növényi részek a járókelőket is veszélyeztették, ezért a szegedi tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a járda felett lógó ágakat. Villanyvezetékre szakadt egy húsz centiméter átmérőjű faág vasárnap délután. A szegedi Berkenye utcából érkezett a bejelentés, ahová a város hivatásos tűzoltóit riasztotta a műveletirányítás. A szegedi egység motoros láncfűrész és gépezetes tolólétra segítségével végezte el a beavatkozást. Kutyát mentettek vasárnap délután a tűzoltók Csongrád megyében. Szegeden, a Búzavirág utcai csatorna iszapos, sáros medrébe ragadt egy közepes termetű eb. A riadt állat ugatására a környéken lakók lettek figyelmesek, akik azonnal értesítették a tűzoltókat. A szegedi egység kézi erővel szabadította ki a kutyát, sérüléseket nem észleltek rajta a tűzoltók. Egy ló esett a csatornába Szatymazon, hétfőre virradó hajnalban. Az állat az oldalán feküdt, önerejéből nem tudott lábra állni a csúszós, sáros árokban. A ló gazdája hívta a tűzoltók segélyhívószámát. A szegedi egység rövid időn belül a helyszínre ért és a felderítés után azonnal megkezdte a mentést. Egy munkagépre több tömlőt is erősítettek a tűzoltók, amit a ló teste köré tekertek, ennek köszönhetően sikerült lábaira állítani és kihúzni a csatornából. Az állat nem szenvedett sérüléseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.