/

Lovat és kutyát is mentettek a tűzoltók az elmúlt hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A ló Szatymazon esett egy mély csatornába, ahonnan már csak a tűzoltók tudták kimenteni – ismertette a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szombaton, a kora esti órákban lesodródott az útról egy személyautó a kisteleki benzinkútnál, az 5-ös főúton. A műszaki mentéshez a helyi katasztrófavédelmi őrs egységét riasztotta a főügyelet. A tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt a rendőrség kiérkezéséig. A balesetben senki sem sérült meg.

Szegeden, a Stefánia sétányon szakadt le egy nagy méretű faág szombaton délelőtt. A leszakadt növényi részek a járókelőket is veszélyeztették, ezért a szegedi tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a járda felett lógó ágakat.

Villanyvezetékre szakadt egy húsz centiméter átmérőjű faág vasárnap délután. A szegedi Berkenye utcából érkezett a bejelentés, ahová a város hivatásos tűzoltóit riasztotta a műveletirányítás. A szegedi egység motoros láncfűrész és gépezetes tolólétra segítségével végezte el a beavatkozást.

Kutyát mentettek vasárnap délután a tűzoltók Csongrád megyében. Szegeden, a Búzavirág utcai csatorna iszapos, sáros medrébe ragadt egy közepes termetű eb. A riadt állat ugatására a környéken lakók lettek figyelmesek, akik azonnal értesítették a tűzoltókat. A szegedi egység kézi erővel szabadította ki a kutyát, sérüléseket nem észleltek rajta a tűzoltók.

Egy ló esett a csatornába Szatymazon, hétfőre virradó hajnalban. Az állat az oldalán feküdt, önerejéből nem tudott lábra állni a csúszós, sáros árokban. A ló gazdája hívta a tűzoltók segélyhívószámát. A szegedi egység rövid időn belül a helyszínre ért és a felderítés után azonnal megkezdte a mentést. Egy munkagépre több tömlőt is erősítettek a tűzoltók, amit a ló teste köré tekertek, ennek köszönhetően sikerült lábaira állítani és kihúzni a csatornából. Az állat nem szenvedett sérüléseket.

Előző sztori

Halálának 70. évfordulóján koszorúztak Bartók szobránál + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Kézilabda: a zsinórban harmadik már nem sikerült az SZKKSE-nek

Legutóbbi hasonló cikkek