Sport

Labdarúgás: tanítványainak ajánlotta díját Baján Zoltán

Labdarúgás: tanítványainak ajánlotta díját Baján Zoltán

2015. szeptember 16., szerda
Labdarúgás: tanítványainak ajánlotta díját Baján Zoltán
moravarosi_palyaavato26_gs

Kvázi a semmiből szervezte meg az utánpótlást Szeged-Szentmihályon Baján Zoltán: a St. Mihály FC-ben munkája eredményeképpen több utánpótlás csapat működik, a felnőttek együttes csapatkapitányi tisztségét is betöltő futballistával beszélgettünk díjazását követően.

Szombaton, a móravárosi

Sándor Csikar Grund ünnepélyes átadójának

keretein belül, a 116 éves szegedi labdarúgás ünnepségén vehette át a szegedi labdarúgó-utánpótlásért díjat

Baján Zoltán

, a St. Mihály FC ifjúsági csapatának edzője, munkájának köszönhetően épült ki az utánpótlás labdarúgás Szentmihályon. A megyekettőben szereplő felnőtt együttes kapitánya meglepődött díjazásán, ugyanakkor nagy örömmel vette át a címet, hiszen rengeteg munkája van az utánpótlás felépítésében és működtetésében, ugyanakkor szereti mindazt, amit csinál. Ezek a pillanatok pedig, mint ez a díj, feldobják azokat a gyötrelmes és örömteli pillanatokat, amiket közösen megélhet csapatával Baján Zoltán. „Nem számítottam erre, eddig is csináltam a munkámat, és ezt követően is ugyanúgy fogom végezni azt. Nagyon jól esik az elismerés, a mérkőzésünk után a fiaimnak ajánlottam a díjamat” - mondta el portálunknak Baján Zoltán.

szoreg_szentmihaly38_gs_bajan_zoltan

A St. Mihály FC utánpótlásának helyzetével kapcsolatban Baján Zoltán úgy fogalmazott, nehezen kezdődött számukra a dolog, hiszen a megyeháromban egy foghíjas mezőnyben indult el a közös történetük, de három vereség után sikerült összeraknia úgy a brigádot, hogy többször már nem vonultak le szerzett pont nélkül a pályáról, ami második helyet ért a szezon végén. „Egy kicsit sokat gondoltunk erről az eredményről később, egy lényegesen komolyabb osztályban sokkalta kevesebb sikerélményünk volt, a harmadik évben pedig a felnőtt csapattal együtt indulni tudtunk a megyekettőben. A fiataloknál mindig probléma, hogy ki tud eljönni egy meccsre vagy mérkőzésre, olykor úgy kell összelasszózni őket, ahogy az edzőkkel, egymás között szoktuk mondani, de hála istennek nálunk a fiúk úgy állnak a dolgokhoz, hogy ha nem tudnak jönni, akkor mindenki szól előtte. Nem volt olyan problémánk, hogy ne tudtunk volna kiállni, vagy elutazni valahova. Az előző idényből inkább a tavaszi szezont tudnám értékelni, mint az őszit: bár egy picit elmaradtunk attól, amit vártam, mert szerintem több van ebben a csapatban, mint az elért 13. hely, de itt van ez a szezon, amikor megmutathatjuk azt, hogy többek vagyunk. A hétvégén sajnos egy komoly lehetőséget szalasztottunk el azzal, hogy nem tudtunk nyerni, de ez egy nagyon érdekes végkimenetelű bajnokság lehet. Ahogy nézem az eredményeket, ahogy látom a csapatokat, itt nagyon komoly körbeverések lesznek, most mi is beleszaladtunk egy ilyenbe, pont egy olyan ellenféltől, akinél nem számítottunk. Én sosem vagyok ideges a fiúkra, mindig biztatom őket, megvan az, hogy mivel tudom őket motiválni, úgy érzem, ez jó felé tereli a brigádot. Egyre erősebbek leszünk, ha nem lesznek problémáink a szezon során” - tért ki a szentmihályi ifjúsági együttes múltjára és jelenlegi helyzetére Baján Zoltán. Hogy miért is vágott bele ebbe a munkába az edző? A kezdetekről Baján Zoltán elmondta, amikor belevágott, nem tervezte, hogy ezzel fog foglalkozni hosszabb távon, de mivel csapatkapitányként jó kapcsolatot ápolt a felnőtt keret többi tagjával is, így az elnökasszony invitálására elvállalta a feladatot. „Érdekelt a dolog, mivel kihívás volt benne egyrészt magam felé is, másrészt pedig ezáltal még inkább tudtam a klubnak segíteni. Pluszban ha nekem nincs sikerélményem a hétvégén, legalább néhány srácnak tudok ezáltal segíteni. Utána ahogy múlt az idő, edzői tanfolyamot is végeztem, nagyon szeretem a srácaimat, szeretem is ezt csinálni, különben nem is csinálnám. Elég sokan vagyunk szerencsére, Bozsik program is működik nálunk, amiben szintén részt veszek, illetve vannak még edzők, akik segítenek a munkámban, és ott van a jó barátom, Olajos Csaba is, aki az U14-et viszi nálunk, ő nagyon sokat segít az U19-ben is. Szerencsére hetente bő kerettel tudunk kiállni, nincs emberhiányunk” - nyilatkozta portálunknak a St. Mihály FC U19-es csapatának edzője.

Összetartó közösséget alkotnak

szoreg_szentmihaly30_gs_bajan_zoltan

Az ifjúsági korosztályokban tapasztalható problémák nem igazán fedezhetőek fel a szentmihályi együttesnél: ahogy Baján Zoltán kitért erre, a csapat tagja régóta ismerik egymást, sok olyan csapattag van, aki későbbi csapattársa invitálására ment el futballozni a St. Mihályhoz. „Sokan már eleve barátként jöttek ide, és már ismerte azokat, akik itt voltak. Valamilyen szinten egy kicsit jobban együtt vannak a fiúk, most már jobban kialakult az, hogy együtt és egymásért játszanak. Biztatják, hajtják egymást, edzésen és a mérkőzéseken is, sőt, még van olyan is, hogy az egyik szól a másikra, hogy normálisabban végezze a feladatát. Úgy érzem, mentálisan elértük azt a közösséget, amire lehet építeni, ha pedig ez megvan, akkor jönni fognak azok az eredmények is, amiért dolgozunk” - elemezte együttesét Baján Zoltán. Az ifik edzője a felnőttek játékosa és csapatkapitánya tavaly három ponttal maradt le a gárdával a megyekettő dobogójáról, idén pedig egyelőre négy bajnokit követően csupán egy pontot szerzett a St. Mihály, miután legutóbb második hazai bajnokiját is elvesztette a Székkutas ellenében. „Négy forduló után rosszabb helyzetben vagyunk, mint egy évvel ezelőtt, viszont még úgy érzem, ezen még lehet javítani. Most egy picit át kell gondoljuk, hogy azok a célok, amiket kitűztünk a szezon elején, azok nem biztos, hogy reálisak, de ha sokat tudunk dolgozni, és csapatként tudunk tenni ezért, harcolni tudunk, és végre el tudnánk érni egy sikert, az nagy lökést adhatna számunkra. Jó csapatunk, jó keretünk, jó srácaink vannak, a 19 évestől a harminc pluszosig is bőven van minden játékosunk, összekovácsolt társaság vagyunk. Ha összefogunk, biztos, hogy lesznek sikereink, remélem, ugyanolyan markáns csapat leszünk, mint amilyen tavaly voltunk, és számolni kell majd velünk” - zért ki a felnőtt csapat idei szereplésére a szegedi labdarúgó-utánpótlásért kitüntetett Baján Zoltán.

A szegedi labdarúgó-utánpótlásért díjban részesült Baján Zoltán.http://szegedma.hu/?p=570395

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.