Sport

Labdarúgás: ismét Csongrád megyei rangadó az NB III-ban

Labdarúgás: ismét Csongrád megyei rangadó az NB III-ban

2015. szeptember 24., csütörtök
Labdarúgás: ismét Csongrád megyei rangadó az NB III-ban
szeol_sc_hfc45_gs

Több mint két év után találkozik újból a harmadosztályban a SZEOL SC és a Hódmezővásárhelyi FC: a két Csongrád megyei NB III-as együttes jól ismeri egymást, keretében is rendre megfordulnak olyanok, akik megjárták a másik együttest is – a szombati derbi előtt két ilyen játékost, Végh Arielt és Szabó Dávidot kérdeztük.

A történeti hűséghez persze hozzátartozik, hogy a megyeegyben a 2014/15-ös bajnokságban is találkozott a két együttes, szombaton azonban ismét az NB III-ban csap össze a két együttes. Legutóbb tétmérkőzésen 2014 áprilisában találkozott a két csapat: akkor a Felső Tisza-parti stadionban a későbbi bajnok Tisza Volán SC, újabb nevén SZEOL SC

4-0-s győzelmet aratott

, majd nem sokkal később a kupában is

szegedi győzelem született

, de a két gárda utolsó harmadosztályú mérkőzését is a szegediek nyerték: 2013 áprilisában

1-0-ra diadalmaskodtak

Tóth Ákos

tanítványai. Az NB III Közép csoportjában a forduló előtt két helyezés és két pont választja el egymástól a két együttest: a SZEOL 11 ponttal a tizedik, míg a HFC 9 ponttal a tizenkettedik helyről várhatja a derbit.

Más meccs, de ugyanolyan három pont

A szegediektől

Végh Ariel

egy szezont töltött el pályafutása korábbi szakaszában Hódmezővásárhelyen, a 2006/07-es szezonban futballozott a HFC-ben, azonban egy év elteltével visszatért Algyőre, most pedig egykori csapata ellen léphet pályára szombaton. A SZEOL SC számára nem csak a megyei rangadó adhat presztízst szombaton, hanem az is, hogy a három meccsből álló hazai sorozatot vereséggel nyitotta az elmúlt héten a kék-fekete együttes, így mindenképpen javítani szeretne az utolsó szeptemberi fordulóban. „Egy igazi megyei rangadó lesz ez a szombati találkozó, biztos vagyok benne, hogy a Vásárhely is alaposan fel fog belőlünk készülni, de mi is készülünk rájuk, és szeretnénk ráerőltetni a tudásunkat a HFC-re. Nehéz mérkőzésre számítok, de be kell húznunk ezt a meccset, mert elhullajtottunk már egy pár pontot hazai pályán, többet pedig nem nagyon szabad. Bár akadnak gondjaink a góllövéssel, de ezen is dolgozunk. Remélem, egy jó meccsen, jó pályán, sok néző előtt sikerül győznünk” – fogalmazott portálunknak a találkozó előtt Végh Ariel.

szeol-monor27kf

A középpályás több barátja, vagy egykori csapattársa ellen lép pályára szombaton a Felső Tisza-parti stadionban: Végh Ariel előző klubjában, az Orosháza FC-ben együtt futballozott a jelenleg a HFC-t erősítő

Tóth Imrével

,

Bordás Dániellel

, de szintén jó kapcsolatot ápol

Varga Róberttel

is. „E miatt még különösebb lesz a szombati mérkőzés, de nem készülök semmi különlegessel. Olyan lesz, mint a többi meccs, csak utána pár szót beszélek majd a barátaimmal. A múltkor találkoztunk velük hazaúton, hiszen mindketten idegenben játszottunk, ott is szóba került a mérkőzés. Ez teljesen más, mint ha bármelyik más csapattal játszanánk, de ugyanolyan három pontot adnak érte” – tért ki az ellenféllel való ismeretségre Végh Ariel. A SZEOL SC számára roppant fontos lenne a szombati három pont, hiszen az elmúlt héten Tóth Ákos tanítványai vereséget szenvedtek az ESMTK-val szemben hazai pályán, így odaveszett az együttes hazai veretlensége. „Ez a három meccs kihathat az őszünkre, pláne úgy, hogy az előző meccsünk nem úgy sikerült, ahogy a csapat gondolta volna. E miatt kicsit el vagyunk keseredve, de a héten 100%-osan arra készültünk, hogy kijavítsuk az előző heti bakinkat” – nyilatkozta a SZEOL hatosa.

Minden vásárhelyi számára kiemelt fontosságú ez a meccs

A HFC csatára,

Szabó Dávid

kétszer fél évet játszott a SZEOL SC, korábbi nevén Tisza Volán SC-ben, ahol a 2013/14-es szezonban a tavaszi idényben kilenc gólt is szerzett. A támadó 2014 nyarán igazolt a vásárhelyiekhez, ahol együttesével megnyerte a Csongrád megyei I. osztályt, és feljutott az NB III Közép csoportjába. Újoncként nincs könnyű dolga

Bódi Attila

együttesének, ugyanakkor a szombati mérkőzésen szintén roppant fontos lenne egy esetleges siker a HFC számára. „Sokkal nagyobb a presztízse számomra ennek a mérkőzésnek, mint bármelyik csapattársamnak, bár többen is játszottak korábban a szegedi csapatban. Az ő nevükben is beszélhetek, amikor azt mondom, hogy számunkra is kiemelt fontosságú ez a mérkőzés, de mondhatom, hogy az összes vásárhelyi labdarúgó számára is az” – mondta el a szombati mérkőzésről Szabó Dávid.

fk-hfc25kf

A Vásárhely dolgát nem könnyíti az sem, hogy az

atlétika pálya felújítása miatt

zsinórban nyolc mérkőzést is idegenben kell játszaniuk: ebben a pokolian nehéz sorozatban az eddigi három lejátszott mérkőzésen egy győzelem és két vereség a HFC mérlege. „Sajnos erre nincs ráhatásunk, hogy most úgy alakult, hogy nekünk idegenben kell játszanunk. Ez van, sajnos rossz szériában is vagyunk, de akkor is csapat vagyunk, amikor vesztünk, és akkor is, amikor nyerünk, ebbe együtt másztunk bele és együtt jövünk ki. Kis időre szükségünk van még arra, hogy helyrerázódjunk, de utána egy szép eredmény is lehet ebből még” – fogalmazott a vásárhelyi támadó. Szabó Dávid úgy véli, nehéz mérkőzés lesz számukra a szombati, hiszen a SZEOL egy éves előnyben van velük szemben azzal, hogy a szegediek már a tavalyi évadot is az NB III-ban tölthették. „Kiélezett csata lesz, szoros és jó mérkőzést várok szombaton. Több barátom is játszik a SZEOL-ban, a legjobb pont az én oldalamon fog játszani, ugyanis Grünvald Attilával fogunk összecsapni a pálya szélén. Beszéltünk egymással a héten, arra a 90 percre félretesszük ezt a barátságot, de utána meg minden ugyanúgy folytatódik. Nagyon várom már a szombatot” – tette hozzá a HFC csatára. A SZEOL SC-Hódmezővásárhelyi FC NB III-as mérkőzést szombaton 16 órakor a Felső Tisza-parti stadionban rendezik.

Pikáns derbivel folytatódik hétvégén az NB III küzdelemsorozata: a SZEOL a megyei rivális Hódmezővásárhelyt fogadja! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=573633

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.