Labdarúgás: az NB I a Szeged 2011-fakó sikerKovácsának álma

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyula_szeged_2011_37_gs

Villámrajtot vett a Szeged 2011 második számú együttese a Csongrád megyei I. osztályban, amiből a fiatal támadó, Kovács Balázs a gárda találatainak közel felével vette ki a részét.

Öt mérkőzésből őt győzelem a kis Szeged 2011 eddigi statisztikája a megyeegy 2015/2016-os idényében. Popovics Pál tanítványai még nem kaptak gólt, eközben viszont összesen 28 alkalommal zörgették meg a riválisok hálóját. A gazdag termésből a csatár Kovács Balázs egymaga 12 gólt jegyez, amivel máris tetemes előnyre tett szert a mesterlövészek különversenyében.

“Fogjuk rá, most minden okés” – vágta rá a játékos portálunk azon kérdésére, hogyan érzi magát a jól sikerült szezonrajt után. Hozzátette azonban, ez csak az érem egyik oldala. “Majdnem minden rendben. Igyekszem minél több gólt rúgni, hogy aztán odakerülhessek majd az első csapathoz. Beszéltünk már erről Klausz Lászlóval, de abban a szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy az első keretnél három kiváló csatár is van Germán Tomi, Oláh Lóri és Andorka Peti személyében. A mester is azt mondta, hogy nem szerencsés az én szempontomból ez a szituáció, de ha ugyanígy folytatom, annak előbb-utóbb meglesz a gyümölcse” – fejtette ki helyzetét a 21 esztendős labdarúgó. Kitért rá, az említett trió mellett kevés esélyt lát rá, hogy szerepet kapjon idén az NB II-ben, a megyeegyben viszont nem állna le a gólontással: a bajnokság végére szeretné elérni az 50 gólos álomhatárt. “Merész, de nem lehetetlen” – jellemezte a maga elé kitűzött célt.

Kovács Balázs első idénye a felnőttek között igen biztatóra sikerült, hiszen 25 találkozón 6 góllal vállalt szerepet a Szeged-Grosics NB III-ból való feljutásából. Tavaly a másodosztályban viszont már kevesebb lehetőséget kapott Nyilas Elek vezetőedzőtől: 2014 őszén 6 meccsen mindössze 88 percet töltött a pályán a bajnokságban, ami alatt egy gólpasszt tudott beilleszteni a statisztikájába. A tavaszt végül a harmadosztályú Gyulánál töltötte kölcsönben, de gólt itt sem tudott szerezni. “Voltak sérüléseim, beszakadt kétszer is a combizmom. Ez nagyon sokat hátráltatott, illetve a gólok sem jöttek, úgyhogy a tavalyi szezonom az eddigi legrosszabb volt a felnőtt mezőnyben lejátszottak között. Idén viszont elképzelhető, hogy kialakul az eddigi legjobb” – tekintett előre bizakodóan a dorogi származású támadó.

szeged2011_rakosmenteBC5K9637_42_gs

A Szeged 2011 B-ről szólva elmondta, mindenképpen szeretnének odaérni az első helyre a végelszámolásnál, amire képesnek is tartja az együttest. “A cél az, hogy jövőre a második csapat már az NB III-ban szerepeljen. Az edzésmunkából fakadóan erőnlétben minden ellenfelünknél jobbak vagyunk. Ez ki is jön például abban, hogy rendre a második félidőben rúgunk több gólt. A heti öt-hat edzéssel előrébb tartunk a riválisoknál, emellett pedig a játék is megy a csapatnak” – mutatott rá a góllövőlista éllovasa.

Jövőbeli tervei kapcsán kifejtette, egy-két éven belül szeretne magának stabil helyet kiharcolni az NB II-ben, majd megfelelő rutinnal a háta mögött, 24-25 évesen már bemutatkozna a legjobbak között, az élvonalban is – ha lehetőség nyílik rá, akkor a Szeged színeiben. Természetesen, van B-terv is, habár ez is szorosan kötődik a labdarúgáshoz: sportedzői végzettségét fejlesztené tovább, és szeretne minél hamarabb C licences trénerré válni. “Csak a futballban tudom elképzelni a jövőmet” – fogalmazott Kovács Balázs.

5 meccsen 12 találat – elképesztő mennyiségben termeli a gólokat Kovács Balázs a megyeegyben. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=570630

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 17.

Előző sztori

Yorick utolsó monológja a Kisszínházban

Következő sztori

Hátország: magabiztos orosházi siker a KSZSE ellen + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek