Sport

Kosárlabda: két nap alatt két meccset nyert a Szedeák

Kosárlabda: két nap alatt két meccset nyert a Szedeák

2015. szeptember 18., péntek
Kosárlabda: két nap alatt két meccset nyert a Szedeák
szedeak_kaposvar30_gs

Csütörtökön Eszéken, míg pénteken Kaposváron, az V. Orosz László emléktornán is győzni tudott a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely így szombaton döntőt játszhat Somogyban.

Győzelemmel hangolt a szombati emléktornára a Naturtex-SZTE-Szedeák: Nikola Lazic együttese csütörtökön Eszéken, a Vrijednosnice Osijek ellen lépett pályára, ahol csak az utolsó negyedet vesztette el 4 ponttal - azonban ez már kevés volt a horvátoktól ahhoz, hogy megfordítsák a meccset, amit 72-65-re nyertek a szegediek, a csapat legeredményesebb játékosa a nemrég szerződtetett center, Jozo Brkic volt, aki 22 pontig jutott. Erről a találkozóról egyenesen Kaposvárra utazott a Szedeák az V. Orosz László emléktornára. Az elődöntőben a házigazdákkal találkoztak Kiss Zsolték, amely ellen nem kezdtek túl jól: elhúzott a házigazda Kaposvár az első percekben, de a negyed végére sikerült hat pontra felzárkózni. Negyed óra elteltével Mike már egyenlíteni tudott (26-26), majd jobban összeállt a Szedeák védekezése, amely csupán 11 pontot engedélyezett ellenfelének ebben a játékrészben, és vezetett a nagyszünetben. A fordulás után feljavult a Kaposvár, amely újra átvette a vezetést, de támadásban jóval több hibát vétett Nikola Lazic tanítványainál, majd a szoros végjátékban, amikor is 63-63-as döntetlennel várhatták a meccs utolsó pillanatait a felek, Brkic nem hibázott a vonalról, és megnyerte a meccset a Szegednek. Ezzel a győzelemmel eldőlt, hogy szombaton 18 órától a döntőben lép pályára a Naturtex-SZTE-Szedeák, az ellenfél a másik mérkőzésen győztes Zalaegerszeg lesz.

V. Orosz László Emléktorna, elődöntő

Kaposvári KK–Naturtex SZTE Szedeák 63–65 (21–15, 11–20, 19–14, 12–16)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Kapitány, Gelencsér, Praksch.

Kaposvári KK:

Mijajlovics 15/9, Fodor M. 6, Usher 5/3, Benke 16/6, Spica 9. Csere: Baki (-), Papp P. (-), Grebenár 4, Horváth M. 8.

Vezetőedző:

Szrecsko Szekulovics.

Naturtex SZTE Szedeák:

Moravcsik 6, Molnár A. 6, Juhos 4, Csirics 11/3, Brkics 26. Csere: Kiss Zs. 6/6, Mike 2, Révész 4.

Vezetőedző:

Nikola Lazics.

Döntőt játszhat szombaton Kaposváron a Szedeák.http://szegedma.hu/?p=571632

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.