Kocsis Máté a migrációról: Nem Teller Edék csónakáznak most Európa felé

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kocsis_mate_szegeden10_gs

A migrációról szóló szegedi konferencián Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Józsefváros polgármestere is részt vett. A II. János Pál pápa téren újra rend van, ez viszont az EU-ra ez még koránt sem igaz, habár Orbán Viktor hat pontjából ötöt már elfogadtak az uniós vezetők – fejtette ki.

A pénteki Menekülthullám vagy népvándorlás című konferencia vendége Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója, a VIII. kerület polgármestere volt. A beszélgetésre eredetileg egy ellenzéki politikust is meghívtak volna, azonban a megkérdezett baloldali képviselők közül senki nem kívánt élni a lehetőséggel. A pódiumon előbb a VIII. kerület, majd az ország, az Európai Unió és a világ kérdései is terítékre kerültek.

Az Alapjogokért Központ és a Pro Patria Összefogás a Kereszténydemokráciáért Egyesület közös szegedi rendezvényének első feléről szóló tudósításunkat az alábbi linken olvashatják el.

Cselekedni kellett a II. János Pál pápa téren

„A VIII. kerület mindig is a multikulturalitás jegyében élt, épültek a 19. században zsidó paloták, a mostani 80-85 ezer fős lakosságból – egy részük nincs bejelentve ezért kérdéses a szám – mintegy 24 ezer fő roma, 7-8 ezer ember kínai és mintegy 500-700 arab – nagyobb részük Szíriából jött – is él Józsefvárosban. Az utóbbiak többsége vállalkozó, kisebb hányaduk orvos, tanár, hasznos tagjai a társadalomnak” – írta le az általa vezetett kerületet Kocsis Máté.

„Viszont a nyár folyamán II. János Pál pápa téren lassan kezelhetetlenné vált a szituáció, közel volt a Keleti pályaudvar, így a migránsoknak kényelmes volt, de közben a helyi lakosok egyre jobban felháborodtak az áldatlan állapotokon, már kézzel fogható károk keletkeztek” – nyilatkozta a probléma eszkalálódásáról Józsefváros vezetője.

kocsis_mate_szegeden11_gs

„Egy polgármesternek el kell döntenie, hogy mikor kell beszélnie a valóságról, majd mikor cselekednie. Végül plusz takarítással, rendészeti erőkkel és szociális feladatok ellátásával (például: mobilvécék telepítése) sikerült megoldani a problémát, a tér mostanra ugyanolyan szép, mint korábban. A helyi lakosok örültek, hogy történt valami, míg egyes újságírók szerint a probléma nem is létezett. Ez utóbbira azt válaszolom: lehet aranyos ötéves kislányokról képeket készíteni, de ez nem a valóság” – mondta Kocsis Máté.

Jó úton jár a miniszterelnök

„Állandó baloldali mantra, hogy láthatnánk munkavállalókat is a migránsokban. Összevetik, 1956-tal vagy korábbi eseményekkel, s azt mondják, hogy Teller Ede is bevándorló volt az Egyesült Államokban. Én viszont úgy gondolom, hogy akik most csónakokon jönnek Európa felé, azok alapvetően nem Teller Edék” – fogalmazta meg kissé sarkosan véleményét a kommunikációs igazgató.

Kocsis Máté egy moderátori kérdésre válaszolva cáfolta, hogy a kormány hergeli a magyarokat az idegen kultúrák ellen. Hangsúlyozta, a mindenkori magyar kormány soha nem lehet érdekelt egy probléma generálásában, hiszen ez nehezítené feladatai elvégzésében. „Nem elutasítóak a magyarok az idegen kultúrákkal szemben, csak a tömegesség zavaró számukra” – mondta a polgármester, aki szerint tiszta magyar származású személy nincs is hazánkban, hiszen sok népet asszimiláltunk az évszázadok során. A magyarok sokkal kevésbé kirekesztőek más, hasonló múlttal nem rendelkező népekhez képest.

„Hol a vége? Mi a megoldás? Ki a gazdasági bevándorló, s ki a menekült?” – ezekre a kérdésekre feltétlenül választ kell adni Kocsis szerint. „Jó úton jár a miniszterelnök, az EU-csúcson hat pontjából ötöt elfogadtak, nemcsak felvetette a problémát, hanem megoldási javaslatokat is tett melléjük” – mondta a kommunikációs igazgató összevetve az ország vezetőjét az unió bürokratáival.

Kocsis Máté azt tapasztalja, hogy a liberálisok saját korábbi elveikkel mennek szembe, az évszázadok során felhalmozott, munkával megszerzett vagyont adnák át a bevándorlóknak. Nem gondolja, hogy vége Európának, viszont erőteljesen kell cselekedni. „A földrésznek el kell döntenie, hogy milyen jövőt akar, ezt a lépést uniós vagy nemzeti szinten lehet meghozni: mi az utóbbit támogatjuk” – szögezte le.

„A migrációs válság elhozta azt az időt, hogy nem lehet huzamosabb ideig mást mondani, mint a valóság, nem lehet hülyének nézni az embereket, annak hisznek, amit látnak, s nem annak, amit olvasnak. A PC (politikai korrektség – szerk.) beszéd a világ legnagyobb véleménycenzúrája” – vélekedett a politikus. Úgy gondolja, egyes külföldi médiumok, politikusok azért próbálják bebizonyítani, hogy a magyar megoldás rossz, mert saját, gyengébb lépéseiket kell mentegetniük. „Szerencsére egyre többen állnak ki mellettünk, olyan helyekről is támogatást kapunk, ahonnan nem is gondolnánk, például Robert Fico szlovák miniszterelnöktől” – mondta Kocsis Máté.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a migrációs válság kapcsán már nem lehet hülyének nézni az embereket, mert annak hisznek, amit látnak.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=574529

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 26.

Előző sztori

Köztéri reklámtáblával tarolták le a futónövényt Szőregen + FOTÓK

Következő sztori

Vedres-díjat kapott Szemerei Márta várostervező építész

Legutóbbi hasonló cikkek