Bulvár

Két tűzeset, milliós károk kedden Szegeden

Két tűzeset, milliós károk kedden Szegeden

2015. szeptember 16., szerda
Két tűzeset, milliós károk kedden Szegeden

Kedden délután és éjszaka két tűzesethez riasztották az egységeket. Szegeden és Szentesen csaptak fel a lángok, az anyagi kár a harmincmillió forintot is eléri.

Harminc tonna gabona égett szerdára virradó hajnalban egy szentesi magtárban. Egy külvárosi tanya udvarán gyulladt ki a négyszáz négyzetméteres melléképület, melyben búzát, kukoricát és zabot tároltak. A tűzhöz a szentesi, a csongrádi, a kunszentmártoni és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységeket riasztotta a műveletirányítás, és a helyszínen tartózkodott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere is. A tűzoltók kiérkezésekor az épület teljes terjedelmében égett. A tulajdonos elmondta, több gáz-és oxigénpalack is van a lángoló magtárban, melyek közül az oltás során kettő is felrobbant. A tűzoltók további két palackot vittek ki az épületből, melyeket egy vízsugárral hűtöttek vissza. A tűzben senki sem sérült meg, de az anyagi kár a húszmillió forintot is meghaladja. Az épülő szegedi lézerközpontban keletkezett tűz kedden délután. A bejelentő elmondta, egy beton épületben található magasfeszültségű elektromos kapcsolószekrény ég. Az esethez a szegedi egységek érkeztek. A kapcsolószekrény egy lezárt térben égett, füstölt, melyet a tűzoltók csak a szomszédos helyiségből, a födém áttörésével tudtak megközelíteni. A mentést nehezítette, hogy a nagy füst miatt csak légzőkészülékben lehetett felderíteni a tűz fészkét. Miután az áramszolgáltató szakemberei leválasztották az elektromos hálózatról a tűzzel érintett szakaszt, a tűzoltók egy poroltóval fojtották el a lángokat. Senki sem sérült meg, az anyagi kár több millió forintra tehető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.