//

Kedvenc írónőjükkel találkozhattak a Gregor-iskola negyedikesei + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gregor_iskola_talalkozo_02Az újszegedi Gregor-iskola negyedik évfolyama rendhagyó magyarórán vehetett részt kedd délelőtt, ugyanis egyik kedvenc írónőjük, Bosnyák Viktória tett náluk látogatást egy író-olvasó találkozón.

Az internetes tartalmak térhódításával egyre inkább háttérbe szorulnak a könyvek, az általános iskolás gyerekek többsége pedig már nem érzi magáénak az évtizedek óta változatlan kötelező olvasmányok listáján szereplő köteteket. Az újszegedi Gregor-iskola magyartanárainak az az ötlete támadt, hogy megtörve a nyári rutint, egy kortárs ifjúsági író regényét csempészik a negyedik osztályosoknak javasolt művek közé. Így esett a választás Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című trilógiájának első kötetére.

A fordulatos, eleven, negyedikesekről szóló történet hamar a gyerekek kedvence lett, a pedagógusokat pedig nyár végével, szeptember elejével elárasztották a pozitív visszajelzések. “Úgy építettem fel az irodalom tantárgyat erre a tanévre, hogy a gyerekekkel közösen dolgozzuk fel a mintegy plusz tankönyvnek tekinthető Tündérboszorkányt. Ebből tanuljuk majd a párbeszédet, illetve válogatjuk ki az igéket nyelvtanórára. Nyitottunk egy füzetet a regénnyel azonos címmel, amit a keddi író-olvasó találkozón a gyerekek dedikáltattak is. Projektekben dolgozzuk fel a történetet, így visszaköszön a rajz, a technika és dráma órákon is” – mondta portálunk érdeklődésére Pocsai Blanka.

A Gregor-iskola negyedikesei izgatottan várták Bosnyák Viktóriát, s ahogy egy jó író-olvasó találkozóhoz illik, éltek az alkalommal, hogy minél többet tudjanak meg kedvencükről. “Újszerű módszerrel próbáltunk közelíteni a gyerekekhez, hogy ösztökéljük őket az olvasásra. A klasszikus irodalom adja meg az alapokat, azonban a gyerekek megváltozott igényei miatt nem szabad itt leragadni. Meg kell találni azokat a csatornákat, melyeken keresztül fel lehet kelteni érdeklődésüket az olvasás iránt” – folytatta a tanárnő.

A Tündérboszorkány Bosnyák Viktória első kiskamaszoknak szóló regénye, amit saját bevallása szerint ikerlányai, Sára és Dóri örömére írt még 2003-ban. A történet folytatása a Klott gatya, ne fárassz! és a Analfa visszatér, oktató könyvei közül pedig az egyik leghíresebb A sirály a király? című kötet, ami a helyesírás útvesztőibe kalauzolja el a gyerekeket. A Gregor-iskola magyartanárai felbuzdulva az osztályok nyitottságán a későbbiekben is tervezik hasonló összejövetelek megszervezését.

no images were found

Kedvenc írónőjük, Bosnyák Viktória látogatta meg a Gregor-iskola növendékeit – részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=573038

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 22.

Előző sztori

Sokakat érint a hadigondozásról szóló törvény módosítása

Következő sztori

Szeged szépei várták vendégségbe az ÁGOTA Alapítvány gyerkőceit + FOTÓK