Bulvár

Illegális bevándorlás - polgárőrség: megérkezett a váltás a déli határra

Illegális bevándorlás - polgárőrség: megérkezett a váltás a déli határra

2015. szeptember 24., csütörtök
Illegális bevándorlás - polgárőrség: megérkezett a váltás a déli határra
polgarorok_deli_hatar_magyari_bela

Szeptember 22-én, kedden a kora reggeli órákban indultak a déli határra polgárőrök Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, hogy a már egy hete megérkezett társaikat leváltsák.

A váltás után a nap során már szolgálatba is álltak a két megye polgárőrei, akik Csongrád megye déli határszakaszán segítik a közrend fenntartását. A területen sok tanya áll, köztük magányos épületek is, így a szervezet tagjai egyebek mellett arra is figyelnek, hogy ott menekültek meghúzzák-e magukat. Az érkezett polgárőröket

Batiz István

, a Csongrád megyei Polgárőr Szövetség elnöke,

Csányi László

, Mórahalom alpolgármestere és

Horváth Béla

, Röszke alpolgármestere fogadta. A polgárőröket elkísérte

Gyarmati Sándor

Békés megyei elnök és

Kolozsi József

Szolnok megyei elnök. A már egy hete itt levő vendég polgárőröknek Batiz István és az alpolgármesterek, valamint a fogadó egyesületek elnökei megköszönték az itt teljesített szolgálatot. Kihangsúlyozták, nagy segítséget jelent a helyi polgárőröknek a vendég polgárőrök szolgálata. Hamar megismerték a településeket és a hozzájuk tartozó tanyavilágot. Ebben segítségükre voltak a helyi polgárőrök is. A vendég polgárőrök elmondták, hogy nagyon jól érezték itt magukat, nagyszerű volt a fogadtatás. A két megye polgárőreinek egy-egy szerény ajándékkal köszönték a fogadó egyesületek elnökei a szolgálatot, amelyet a településeken végeztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.