Hátország: bronzérmet hoztak a SZEAC fiataljai Szerbiából + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeac_szerbia001

Két korosztályával vett részt a szerbiai Max-Sport Kupán a SZEAC Labdarúgó Akadémia. A 2002-es generáció végül az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

A Paksi Péter irányította együttes három győzelemmel és két döntetlennel saját csoportja első helyét szerezte meg, majd a sikeresen megvívott negyeddöntő után a belgrádi Partizan várt a gárdára a legjobb négy között. A szerb rekordbajnok végül 2-0-val ütötte el a finálétól a szegedieket, akik így a harmadik helyért lejátszott találkozón vigasztalódhattak. Ott Lóki Roland góljával legyűrték az FK Vuk Paracin csapatát, begyűjtve ezzel a torna bronzérmét. A szervezők Veszelka Milánt beválasztották a megmérettetés álomcsapatába.

“Várakozáson felül teljesített a csapat, a szerb élvonal ellen tudtunk folyamatos jó játékot nyújtani. Mentálisan végig erősek voltak a srácok, és egyénileg is sokat fejlődtek. Ezt bizonyítja, hogy több egygólos győzelmet arattunk, de mindig más játékos tudta beleadni a mérkőzésbe a szükséges pluszt. Nem volt könnyű dolgunk, mert a mérkőzéseket műfüvön rendezték, ami igen kellemetlen volt a 37-38 fokos hőségben” – fogalmazott portálunknak Paksi Péter edző, a SZEAC szakmai vezetője. Tanítványai a 2015/2016-os bajnoki szezont már az U15-ös NB II Dél-Kelet csoportjában kezdték meg, az első fordulóban egygólos vereséget szenvedve a Hódmezővásárhely otthonában. “A másodosztályban a dobogó a célunk, de a legfontosabb, hogy az elkezdett munkát folytatni tudjuk, illetve az az alázat, hozzáállás megmaradjon, amelyet az eddigiekben mutattak a srácok” – foglalta össze várakozásait Paksi Péter.

Max-Sport Kupa – 2002-es korosztály:

Csoportmérkőzések:

FK Free Kick Nis – L-IT SZEAC 0-0
L-IT SZEAC – FK Loznica 8-0. Gól: Vincze Zs. (3), Kalmár P. (2), Török K., Gera Z., Tarjányi M.
OFK Beograd – L-IT SZEAC 1-1. Gól: Csányi Á.
FK Vojvodina – L-IT SZEAC 0-1. Gól: Gera Z.
L-IT SZEAC – FK Teleoptik Beograd 1-0. Gól: Veszelka M.

Negyeddöntő:

L-IT SZEAC – FK Free Kick Nis 1-0. Gól: Vincze Zs.

Elődöntő:

FK Partizan Beograd – L-IT SZEAC 2-0

Bronzmérkőzés:

L-IT SZEAC – FK Vuk Paracin 1-0. Gól: Lóki R.

Az L-IT SZEAC kerete: Barna István, Csányi Ádám, Fazekas Richárd, Gera Zalán, Holcsik Bálint, Kalmár Patrik, Kovács Viktor, Lóki Roland, Mészáros Gergő, Molnár Bálint, Nagy-Pál Máté, Ottlik Máté, Szarvas Norbert, Takó Soma, Tarjányi Marcell, Török Kevin, Veszelka Milán, Vincze Zsombor, Zékány Botond. Edző: Paksi Péter.

Max-Sport Kupa – 2004-es korosztály:

A SZEAC 2004-es korosztálya hétcsapatos csoportja hatodik helyén végzett, így nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Csoportmérkőzések:

FK Pcelinjo – L-IT SZEAC 0-0
L-IT SZEAC – FK BSK Borca 1-2. Gól: Molnár Á.
L-IT SZEAC – OFK Odzaci 0-0
L-IT SZEAC – SF Vojdovina 5-1. Gól: Gera N. (3), Bihari E., Molnár Á.
FK Partizan Beograd – L-IT SZEAC 5-0
L-IT SZEAC – Akademija Bambi 2-5. Gól: Bihari E., Gera N.

Az L-IT SZEAC kerete: Bihari Edvin, Dancsok Dániel, Gera Norbert, Heidrich Bence, Krisztin Marcell, Molnár Ádin, Muró Kevin, Róka Botond, Savanya Csilla, Suták Gergő, Szabó Attila, Szél Kevin, Vánkay Tamás. Edző: Dlusztus Imre.

Tekintse meg Csányi Sándor fotóit a 2002-es korosztály küzdelmeiről!

no images were found

Csak a Partizan Beograd tudta két vállra fektetni a SZEAC fiataljait Szerbiában – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=566486

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 6.

Előző sztori

Tilos lesz láncon tartani a kutyákat 2016-tól?

Következő sztori

Müller Péter Sziámi: “Somnakaj története valóságra épülő, emberi sorstörténet, amit a zene repít”