“Fókuszban a bíróság” – fotópályázat bírósági épületkről

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Országos Bírósági Hivatal országos pályázatot hirdet „Fókuszban a bíróság” címmel amatőr fotográfusoknak. A pályázat célja a magyarországi bírósági épületek újszerű látásmóddal, kreatív módon történő bemutatása. A pályázat nyílt, amelyen – a pályázati feltételek elfogadása mellett – bárki részt vehet.

Pályázni a következő kategóriákban lehet:

1. Bírósági épületek, épületrészletek
2. Bírósági épületbelsők, termek
3. Tárgyi környezet a bíróságon
4. Életkép a bíróságon

Pályázati feltételek:

A pályaművek benyújtásának feltétele a kitöltött és aláírt jelentkezési lap és a pályázati nyilatkozatbeküldése.

18 év alatti pályázó esetén a pályázat érvényesen kizárólag akkor nyújtható be, ha a pályázati nyilatkozatot és a regisztrációs lapot a szülő is aláírta.

Egy alkotó a négy kategórián belül legfeljebb összesen 5 db pályaművel pályázhat (azaz a 4 kategórián belül együttesen összesen 5 db kép küldhető). Beküldhető egyedi fénykép vagy legfeljebb 5 darabból álló sorozat. A pályázatra fotóval és képszerkesztő programmal módosított fényképpel egyaránt lehet nevezni.
A pályázatra kizárólag digitális képek küldhetők be. Analóg technika használata esetén nagy felbontású digitalizálást követően küldhető be a pályamű, amely az értékelés során a digitális technikával készült képekkel azonos megítélés alá esik. A képeken utómunka végezhető.

Az elektronikus úton (azaz e-mailben) küldött pályázatokat nem fogadják el. A pályázat benyújtásának határideje: 2015. november 2. (hétfő), 12 óra. A pályázatra kizárólag digitális képek küldhetők be. Analóg technika használata esetén nagy felbontású digitalizálást követően küldhető be a pályamű, amely az értékelés során a digitális technikával készült képekkel azonos megítélés alá esik. A képeken utómunka végezhető.

A beküldött pályaműveket 4 fős Bíráló Bizottság bírálja el. A Bíráló Bizottság tagjai: Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, a Bíráló Bizottság elnöke, Németh Zoltán, a Budapest Környéki Törvényszék Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságának elnöke, Molnár Zoltán, fotóművész és Klenovics Róbert, építész, az OBH Épületfejlesztési és Fenntartási Osztály vezetője. A Bíráló Bizottság minden kategóriában egy nyertest választ.

A pályázat lezárultát követő két hétben ITT lehet majd szavazni a legjobb fényképre, amelyet az Országos Bírósági Hivatal közönségdíjban részesít. A pályázattal kapcsolatban részletesebb tájékoztatást az alábbi oldalon kaphat az érdeklődő.

Előző sztori

Drámázz a REÖK-ben!

Következő sztori

Augusztus óta aktívan működik az állami halászati őri szolgálat