Közélet

Felfüggesztették a Csongrád megyei LMP kritikus vezetőit

Felfüggesztették a Csongrád megyei LMP kritikus vezetőit

2015. szeptember 22., kedd
Felfüggesztették a Csongrád megyei LMP kritikus vezetőit

Az LMP Csongrád megyei területi szervezete múlt héten felszólította Schiffert Andrást, a párt parlamenti frakcióvezetőjét, hogy vonja vissza 24 pontos, az illegális bevándorlásra vonatkozó javaslatcsomagja egyik passzusát. Az országos pártvezetés kritikát a közlemény szerzőit felfüggesztették, a megyei szervezet élére ideiglenes vezető került.

Az írás, melyet

portálunk is közölt

, így fogalmaz: "Nyomkövetővel történő megfigyelést bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható emberek esetén lehet alkalmazni, ahol fennáll a bűnismétlés vagy szökés gyanúja. Számunkra elfogadhatatlan a háború elől menekülő emberek eleve bűnösként történő kezelése, dehumanizálása (az ötlet a kutyák kötelező mikrochipjét idézi)." Az

Index.hu szerint

ezt a kritikát nem tűrte a Lehet Más a Politika országos vezetése, mert szerintük a párt nagyon alaposan átrágta a menekültügyi csomagot,a kidolgozásba még külső szakértőket is bevontak, az információk széles körben hozzáférhetőek voltak, mind az elnökség, mind az országos politikai tanács megtárgyalta, a nyomkövetőről pedig külön is szavaztak.

Vida Attila

, az Országos Elnökség titkára az Indexnek azt mondta, „elfogadhatatlan, hogy egy párt tagjai vagy testületei szembemennek a demokratikusan, és teljesen legitim módon született döntésekkel”. Vida elmondta, hogy az országos pártelnökség eljárt az ügyben, és felfüggesztette a csongrádi közlemény kiadásában érintettek párttagsági jogviszonyát. Az elnökségnek nincs jogköre kizáró döntést hozni, ezért a négy felfüggesztett ügyét az etikai bizottság is megvizsgálja, és ez a független testület hozza meg a döntést. A felfüggesztésekkel a csongrádi elnökség is megszűnt, a szervezet irányítását egy Budapestről kinevezett koordinátor látja el.

Mégsem lehet más a politika.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=573062

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.