Közélet

Előzetesben a két magyar embercsempész

Előzetesben a két magyar embercsempész

2015. szeptember 2., szerda
Előzetesben a két magyar embercsempész

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezett két magyar férfit, akik 2015. augusztus 29. napján követtek el bűncselekményt.

A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított még Békéscsabán megegyezett abban, hogy bérelnek egy járművet, amellyel migránsokat tudnak a szerb-magyar határ közeléből elszállítani. Ennek érdekében kibéreltek három napra egy kisteherautót, majd augusztus 28. napján a késő esti órákban elindultak Csongrád megyébe Röszkére. Itt már másnap, a hajnali órákban 19 szír állampolgárt vettek fel a gépjármű rakterébe, azonban ezt megelőzően egy ismeretlenül maradt külföldi embercsempésznek a migránsok már fejenként 200 eurót kifizetettek azért, hogy Budapestre szállítsák őket. Az ismeretlenül maradt külföldi embercsempészek által Magyarország területére illegálisan bejuttatott 19 főt és a gyanúsítottakat röviddel az elindulást követően a rendőrök az autópályán feltartóztatták és igazoltatás alá vonták, majd a gyanúsítottakat őrizetbe vették. A vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelését. A nyomozási bíró mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A végzés nem emelkedett jogerőre, figyelemmel arra, hogy a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek szabadlábra helyezésük érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.