Bulvár

Előzetesben a 85 éves sértett sérelmére rablást elkövető szegedi férfi

Előzetesben a 85 éves sértett sérelmére rablást elkövető szegedi férfi

2015. szeptember 30., szerda
Előzetesben a 85 éves sértett sérelmére rablást elkövető szegedi férfi

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki szeptember 26-án követett el bűncselekményt.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a fenti napon este 8 óra körüli időben Szegeden, egy a Kálvária sugárúton levő autóbuszmegállóban várakozó sértettet meglökött, aki ennek következtében a földre esett. A gyanúsított ezután a sértett zakójának belső zsebébe nyúlt és az ott tartott pénztárcát az abban levő 25 ezer forinttal és a sértett személyi okmányaival eltulajdonította. A gyanúsítottat a cselekményt észlelő járókelők bejelentése alapján a helyszínre hívott rendőrjárőr fogta el egy közeli téren. A sértett a gyanúsított bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Az életkora és ezzel összefüggő betegségei okán a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes sértett sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség indítványával egyezően a nyomozási bíró elrendelte a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán a gyanúsított előzetes letartóztatását. A büntetett előéletű gyanúsítottal szemben egyébként vagyon elleni bűncselekmények, illetőleg emberölés bűntettének kísérlete miatt is eljárás van folyamatban a Szegedi Törvényszéken, ahol egyébként körözését is elrendelték. A végzés nem jogerős, azzal szemben terhelt és védője fellebbezést jelentettek be. Az ügyben a nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja a Szegedi Járási Ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.