Közélet

Elkészült az országos árvízi kockázatkezelési stratégia

Elkészült az országos árvízi kockázatkezelési stratégia

2015. szeptember 29., kedd
Elkészült az országos árvízi kockázatkezelési stratégia

Elkészült az országos árvízi kockázatkezelési stratégia - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden az MTI-vel, hozzátéve: a 2014 és 2020 közötti árvízvédelmi fejlesztési projekteket már ennek a stratégiának a figyelembevételével valósítják meg a vízügyi szakemberek.

A közleményben azt írták: az elmúlt évek szélsőséges időjárási és az ezzel együtt járó árvízi, illetve aszályjelenségek egyértelműen felhívták a figyelmet arra, hogy a korábbi vízgazdálkodási gyakorlat nem tartható fenn, ezért a hatékony árvízi védekezés érdekében az OVF árvízi kockázati térképezésen alapuló stratégiai kockázatkezelési tervet készített. Az árvízi kockázati térképezés és stratégiai tervezés programja 2008-ban indult. A most zárult projekt során meghatározták az elöntési veszély mértékét és térképen is bemutatva részletesen ábrázolták az ország területén lévő árvízi kockázatokat. Hozzátették, a kockázatkezelési tervezés 50 éves időhorizontot ölel fel, ez figyelembe veszi az éghajlatváltozás hatásait, valamint azokat a demográfiai és gazdasági változásokat, amelyek befolyásolhatják a kockázatok mértékét. Az OVF kiemelte, hogy az országos árvízi kockázatkezelési stratégia kidolgozása és az abban foglaltak megvalósítása jelentősen hozzájárul az árvízi és a belvízi veszélyhelyzetek eredményes kezeléséhez, a megfelelő védekezés tervezéséhez és végrehajtásához, a várható klímaváltozás okozta szélsőséges árvízi helyzetek kezeléséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.