Közélet

Elhalasztják Orbán Viktor iráni útját

Elhalasztják Orbán Viktor iráni útját

2015. szeptember 30., szerda
Elhalasztják Orbán Viktor iráni útját

Egyelőre nem utazik Iránba Orbán Viktor miniszterelnök, a programot a mekkai zarándoklaton történt tragédia miatt az iráni fél kérésére elhalasztják - erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI érdeklődésére szerdán Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A magyar miniszterelnök október 5-én utazott volna Iránba.

Havasi Bertalan

elmondta, hogy a magyar és az iráni diplomácia folyamatosan egyezet egymással, hogy a magyar miniszterelnök hivatalos látogatásra mielőbb sor kerülhessen. A mekkai zarándoklat idején a múlt héten több mint hétszázan haltak meg egy tülekedés során, sokan közülük irániak voltak. A muszlim szent várostól, Mekkától néhány kilométerre keletre fekvő Minában történt balesetnek a halálos áldozatok mellett 863 sérültje van. A mostani számít az évente tartott zarándoklat alatt eddig történt egyik legnagyobb tragédiának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.