Közélet

A kormány hozzájárul a szegedi új Tisza-híd építésének előkészítéséhez

A kormány hozzájárul a szegedi új Tisza-híd építésének előkészítéséhez

2015. szeptember 29., kedd
A kormány hozzájárul a szegedi új Tisza-híd építésének előkészítéséhez

A kormány 25 millió 892 ezer forinttal hozzájárul a KÖZOP-ból a szegedi új Tisza-híd környezetvédelmi hatástanulmányának elkészítéséhez és a környezetvédelmi engedély megszerzéséhez - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A környezetvédelmi hatástanulmány és engedély megszerzésének a határideje ez év utolsó napja. Csúszás esetén nem a KÖZOP-ból, hanem saját forrásból kell finanszírozni a projektet. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata már korábban megrendelte a híd megvalósíthatósági tanulmányát. Ez lesz az alapja a 2014-2020 közötti programozási időszakban megvalósítani tervezett "Szeged-Makó vasúti elővárosi közlekedés fejlesztése, vegyes forgalmú Tisza-híd építésével" című projektnek.

A kormány 25 millió 892 ezer forinttal hozzájárul a KÖZOP-ból a szegedi új Tisza-híd környezetvédelmi hatástanulmányának elkészítéséhez.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=575606

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.