Egyetem

A Szegedi Tudományegyetem 30 éves angol nyelvű orvosképzését ünnepelték

A Szegedi Tudományegyetem 30 éves angol nyelvű orvosképzését ünnepelték

2015. szeptember 20., vasárnap
A Szegedi Tudományegyetem 30 éves angol nyelvű orvosképzését ünnepelték

Az idegen nyelvű képzéseken végzett egykori hallgatói számára először szervezett alumni találkozót a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, az SZTE Fogorvostudományi és az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar. A 2015. szeptember 18-20. közötti program aktualitása, hogy az angol nyelvű szegedi orvosképzés idén ünnepli 30 éves évfordulóját.

A világ minden tájáról több mint 90, a szegedi egyetemen diplomázó orvos, fogorvos, gyógyszerész vett részt az SZTE idegen nyelvű képzéseken végzett egykori hallgatói számára szervezett Első Nemzetközi Alumni Találkozón. A 2015. szeptember 18-20. közötti programon az alumnikat Szeged Város polgármestere is fogadta. Campus túrával egybekötött városnézésen vettek részt az egykori hallgatók, melynek kiemelt állomása volt az Európában is egyedülálló SZTE Skills Központ. Együttes ünnepi ülést tartott 2015. szeptember 19-én a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, az SZTE Fogorvostudományi és az SZTE Gyógyszerésztudományi Kara. A köszöntők, az ünnepi beszédek, a díjátadások mellett levetítették az angol nyelvű orvosképzés 30 éves történetéről forgatott rövidfilmet is. A Diák-alumni fórumon a jelenlegi hallgatóknak biztosítottak lehetőséget arra, hogy első kézből szerezzenek információkat a honosítási eljárásokkal, a különbözeti vizsgákkal, a munkavállalással kapcsolatban. A CME Workshopok is sok érdeklődőt vonzottak. Az SZTE Első Nemzetközi Alumni Találkozójának gálavacsoráján a jelenlegi hallgatók zenés-táncos produkciókkal léptek fel. Az unikális programon tanár-diák alumni kispályás futballmérkőzések, csapatversenyek szerveződtek, a rendezvényt piknik zárta – a hagyományteremtés jegyében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.