14. évadát kezdi a szegedi Pinceszínház

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményben adott hírt a szegedi Pinceszínház következő idényének főbb állomásairól.

“Elindult a Pinceszínház 14. évada. Az elmúlt évre visszatekintve elmondhatjuk, hogy egy igazán sikeres évadot tudhatunk magunk mögött. A tavasszal bemutatott Ephraim Kishon: Házasságlevél című vígjáték után a Szegedi Várjátékokon bemutatott ifjúsági musical, a Keménykalap és Krumpliorr is igen nagy sikernek örvendett a közönség körében. A Házasságlevél nagyfokú sikerére való tekintettel ebben az évadban tovább játsszuk Ephraim Kishon darabját Pálfi Zoltán és Szilágyi Annamária főszereplésével, valamint közkívánatra Marc Camoletti közönségkedvenc francia vígjátékát, a Hatan Pizsamábant is repertoáron hagytuk még. A Szegedi Agóraval közösen készítettünk egy ifjúsági bérletet melyet Százszorszép bérlet néven hirdetünk. Ebben két előadást láthat a közönség, az egyik CsukásVargaJanik: Keménykalap és Krumpliorr című ifjúsági musicalje, a másik pedig a 2013- ban a Szegedi Pinceszínház által bemutatott Saint-Exupéry: A Kisherceg című mesejátéka, mellyel főleg az általános iskolásokat és azon belül is a felső tagozatosokat kívánjuk megszólítani.

Az új évadban olyan darabokat választottunk bemutatásra, melyekkel filmes irányba toljuk el a hangsúlyt. Október 9-ei bemutatóval Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt című darabjával várjuk kedves közönségünket. Slade romantikus vígjátékából 1978-ban filmet is készítettek, a forgatókönyvet Oscar jelöléssel is jutalmazták. A történet Doris, a boldog házasságban élő asszony, és George, a nős könyvelő köré épül. A férfi és a nő véletlenül fut össze egy kaliforniai tengerparti fogadóban, találkozásuk másnapján pedig arra ébrednek, hogy egymás karjaiban töltötték az éjszakát. Különös szerelmi kapcsolat kezdődik kettejük között, melynek lényege, hogy évente egyszer ugyanabban az időpontban, ugyanott egy kellemes hétvégét töltenek együtt, s azután mindketten mennek a dolgukra. Mind a ket ember házasságban él. Elvileg jó házasságban. De akkor miért történhet meg mégis, hogy 25 éven keresztül minden évben egy hétvégét együtt töltenek? Szakítani kéne? Együtt folytatni? Ilyen áron, ilyen alapokra lehet építeni? Ez a kapcsolat is oda jutna mint a másik?

Erre keressük a választ, bár az is lehet, hogy nincs is válasz…

Tavasszal, folytatva a filmes vonulatot szintén egy olyan darabot választottunk, amely egyaránt sikert aratott már mind a nagyvásznon, mind a színpadon is: Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátéka mesterien vegyíti a drámai és a komikus pillanatokat.

Corie és a Paul fiatal házasok: beköltöznek saját bérleményű lakásukba, hogy elkezdjék közös életüket. A fiataloknak nem csupán egymás különböző életstílusával kell megküzdeniük, hanem Corie magányosan élő, minden lében kanál mamájával is. No és egy különös szomszéddal, aki mindenkinek udvarol. Corie fejében megszületik a nagy ötlet: össze fogja boronálni magányos mamáját a vagány Velascoval. Természetesen nem megy olyan simán a dolog, így az e célból szervezett este után a friss házasok jól összevesznek, viszont az öregek együtt töltik az éjszakát. további bonyodalmak és keserédes jelenetek színesítik a filmként már világhírűvé vált történetet.

A XIV. szegedi várjátékokon, ismét egy olyan darabot mutatunk be, mely az egész világot izgalomban tartotta. Müller Péter és Seress Rezső Szomorú vasárnapját Ádám Tamás állítja színpadra, Gömöri Krisztiánnal a főszerepben.

A Pinceszínház idén is nagy hangsúlyt fektet a szegedi független színházi társulatok befogadására, hogy színesítse szeged színházi palettáját. Színházunkban idén is találkozhatnak többek között a Homo Ludens Project, a Szegedi Egyetemi Színház, a Genéziusz Színház, az Azték Színjátszó és Tánc Csoport, a Horizont Alapítvány, valamint az IMPRO Társulat darabjaival” – áll a Pinceszínház közleményében.

Előző sztori

Simicskó: növelni kell a magyarok biztonságérzetét

Default thumbnail
Következő sztori

Lakossági és tudományos program a Szegedi Emlőrák Szimpózium

Legutóbbi hasonló cikkek