Vádemelés a szentesi besurranó tolvajjal szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki a tavalyi év végén, illetőleg az év elején mintegy tizenkét helyre surrant be lopási szándékkal.

A vádirat szerint a vádlott 2014. december 7. és 2015. február 14. között tizenkét szentesi lakásba ment be a sértettek akarata ellenére, jellemzően az ajtók nyitott állapotát kihasználva azért, hogy az ingatlanokból értéktárgyakat tulajdonítson el. A tizenkét esetből tíz esetben a sértettek a vádlottat tetten érték, illetőleg megzavarták a bűncselekmény elkövetése közben, így semmit sem sikerült ellopnia. Több esetben a bejárati ajtók jellegzetes nyikorgása hívta fel a sértettek figyelmét arra, hogy a vádlott a lakásban tartózkodik.

A vádlott két esetben tudott értéktárgyakat elhozni: egyszer a nyitott lakásban alvó sértett táblagépét és készpénzét tulajdonította el közel 50 ezer forint értékben, míg a másik esetben készpénzt, porcelánokat és egyéb értéktárgyakat tulajdonított el több mint 100 ezres értékben.

A Szentesi Járási Ügyészség a vádlottat az eltulajdonított, valamint az eltulajdonítani szándékolt értékekre is figyelemmel lopás bűntettével, valamint az alvó sértett sérelmére elkövetett vagyon elleni bűncselekmény esetében kifosztás bűntettével vádolja.

A vádlott különös és többszörös visszaesőnek minősül, figyelemmel arra is, hogy bűncselekményeit röviddel korábbi szabadságvesztés büntetéséből történő szabadulását követően, valamint ellene folyamatban levő más vagyon elleni büntetőeljárások hatálya alatt követte el. A vádlott a vádemeléskor előzetes letartóztatásban volt.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Balog Zoltán fejlesztené az énekoktatást

Következő sztori

Emirates: a magyarok több mint negyede nyaral külföldön