Bulvár

Vádemelés a szentesi besurranó tolvajjal szemben

Vádemelés a szentesi besurranó tolvajjal szemben

2015. augusztus 4., kedd
Vádemelés a szentesi besurranó tolvajjal szemben

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki a tavalyi év végén, illetőleg az év elején mintegy tizenkét helyre surrant be lopási szándékkal.

A vádirat szerint a vádlott 2014. december 7. és 2015. február 14. között tizenkét szentesi lakásba ment be a sértettek akarata ellenére, jellemzően az ajtók nyitott állapotát kihasználva azért, hogy az ingatlanokból értéktárgyakat tulajdonítson el. A tizenkét esetből tíz esetben a sértettek a vádlottat tetten érték, illetőleg megzavarták a bűncselekmény elkövetése közben, így semmit sem sikerült ellopnia. Több esetben a bejárati ajtók jellegzetes nyikorgása hívta fel a sértettek figyelmét arra, hogy a vádlott a lakásban tartózkodik. A vádlott két esetben tudott értéktárgyakat elhozni: egyszer a nyitott lakásban alvó sértett táblagépét és készpénzét tulajdonította el közel 50 ezer forint értékben, míg a másik esetben készpénzt, porcelánokat és egyéb értéktárgyakat tulajdonított el több mint 100 ezres értékben. A Szentesi Járási Ügyészség a vádlottat az eltulajdonított, valamint az eltulajdonítani szándékolt értékekre is figyelemmel lopás bűntettével, valamint az alvó sértett sérelmére elkövetett vagyon elleni bűncselekmény esetében kifosztás bűntettével vádolja. A vádlott különös és többszörös visszaesőnek minősül, figyelemmel arra is, hogy bűncselekményeit röviddel korábbi szabadságvesztés büntetéséből történő szabadulását követően, valamint ellene folyamatban levő más vagyon elleni büntetőeljárások hatálya alatt követte el. A vádlott a vádemeléskor előzetes letartóztatásban volt. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.