/

Szegedi Jobbik: a városvezetés 35 millióval károsított meg lakosokat! (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jobbik_sajtotajekoztato02kf

Azok a távhőfogyasztók, akiknek túlfizetésük van, valószínűleg elbukják a pénzük a szegedi Jobbik szerint. Tóth Péter sajtótájékoztatóján a szocialista városvezetés felelősségéről szólt, szerinte 35 millióval károsították meg a lakosokat, pedig elkerülhető lett volna ez a helyzet. A párt a szeptemberi közgyűlésre javaslatot dolgoz ki az érintettek kártalanítására.

„Kijelenthető, hogy nagy valószínűséggel, hogy elveszítették a pénzüket azok a lakosok, akiknek túlfizetésük volt a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-nél, mivel hamarosan letelik az a 40 nap, mely alatt a felszámolási eljárás során meghatározzák, hogy kinek milyen követelései vannak a céggel szemben” – jelentette ki Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő. Hozzátette, a fogyasztóknak el kell küldeniük a túlfizetésről szóló számlát és felszámolási követelést kell benyújtaniuk, de ezt valószínűleg kevés távhőfogyasztó tette meg eddig.

„A kialakult helyzetért nagyban felelős a szegedi baloldali városvezetés, a túlfizetésekről a két cég, vagyis a Szehő és az IKV vezetője meg tudott volna egyezni” – jegyezte meg. Abban is felelőtlenül járt el a város és a Szehő a képviselő szerint, hogy egyikük sem értesítette a lakosságot arról, hogy saját maguknak kell fellépniük azért, hogy visszakapják a pénzüket. Mint ismeretes, a felszámolás alatt álló Szehőnek mintegy 200 millió forinttal tartoznak a szegedi lakosok, emellett a cég 35 millióval maga tartozik azoknak a fogyasztóknak, akiknek túlfizetése van.

Tóth Péter felhívta a figyelmet arra, hogy ez a probléma általában alacsony keresetű embereket érint, akiknek ötezer forint is sokat számít. A Jobbik a szeptemberi közgyűlésre egy javaslatot fog benyújtani a baloldali többségű testületnek, melyben javaslatot tesz a túlfizetéssel rendelkező szegediek kártalanítására.

„A teljesen tönkretett Szehő pontosan tudja, hogy tartozása van a lakosság fele, ezt senki sem vitatja. Dolgozunk azon, hogy a túlfizetéseket visszakapja a lakosság, és a felszámoló is tisztában van a helyzettel” – jelentette ki még júliusban Kóbor Balázs, a felszámolás alatt álló Szehő önkormányzat által delegált ügyvezetője.

A polgármesteri kabinet közleménye

“Tóth Péter állításával szemben a szegedi távfűtött lakásokban élőket nem a jelenlegi önkormányzat, hanem az elmúlt ciklus Fidesz-Jobbik mutyikoalíciója károsította meg azzal, hogy magasan a piaci ár fölött szerezték be a gázt.

Ez a folyamatos károkozás – melyet a magyar kormány Energetikai Hivatala is megállapított – járt azzal a következménnyel, hogy a régi távhőszolgáltató engedélyét visszavonták.

A távhő árakat nem az önkormányzat, hanem a kormány állapítja meg – ahhoz az önkormányzatnak semmi köze.
Az önkormányzat nem megkárosította a lakókat, hanem 800 millió forinttal támogatta az IKV-t, azért, hogy a szolgáltatást zökkenőmentesen igénybe vehessék” – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Kabinetje.

Tóth Péter a szocialista városvezetés felelősségéről szólt, szerinte 35 millióval károsították meg a lakosokat – részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=558882

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 11.

Előző sztori

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola pedagógusainak módszertani továbbképzése

Következő sztori

Szegeden is tart kutyavásárt a rendőrség