Bulvár

Számolatlanul ölik a madarakat a Mediterráneumban

Számolatlanul ölik a madarakat a Mediterráneumban

2015. augusztus 23., vasárnap
Számolatlanul ölik a madarakat a Mediterráneumban

Kegyetlen bánásmódnak vannak kitéve a madarak a Földközi-tenger medencéjében, ahol évente 25 milliót ölnek meg belőlük, a legtöbbet Egyiptomban, a fő zsákmány az erdei pinty - közölte a témával foglalkozó első átfogó jelentésében a Birdlife International.

A nemzetközi természetvédő szervezet becslései szerint Egyiptomban évente 5,7 millió, Olaszországban 5,6 millió, Szíriában 3,9 millió, Libanonban 2,6 millió, Cipruson 2,3 millió, Görögországban 700 ezer, Franciaországban, Horvátországban és Líbiában pedig 500-500 ezer madarat ejtenek el illegálisan. A legtöbb madarat lemészárló 10 földközi-tengeri ország közé tartozik még Albánia is. Málta nem került fel a tizes listára, ugyanakkor egy négyzetkilométerre számítva a kicsiny szigetországban pusztítják el a legtöbb madarat. A madarak legfeketébb régiója a ciprusi Famaguszta környéke. A vadászok első számú zsákmánya az erdei pinty, amelyből becslések szerint évente 2,9 millió példányt ejtenek el a régió országaiban. A második leggyakoribb áldozat - 1,8 millió példánnyal - a barátposzáta, a harmadik helyen álló fürjből 1,6 milliót, az énekes rigóból pedig 1,2 milliót ölnek meg. A madarakat különböző okból vadásszák, például élelmezési célból vagy élő célpontként a sportlövészetben. A Birdlife-jelentés rámutat arra, hogy a madarakra sokféleképpen vadásznak, ezek közül a legkegyetlenebb az enyves pálca, amelyhez ragadva a madarak hosszú ideig szenvednek, mielőtt meghalnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.