Rekord mennyiségű adomány tanévkezdésre

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eddig több mint 33 millió forint értékben mintegy 5350 diákot támogatott a Karitász az iskolakezdési programja keretében. Az augusztusban indult segélyprogram során Budapesten, vidéken és Kárpátalján is több száz kisdiák kapott már támogatást iskolatáska, taneszközök vagy utalvány formájában. A néhány nap múlva induló tanév első heteiben is folytatódik az akció, hisz továbbra is sok gyermeknek hiányos a felszerelése.

A tanév kezdete minden évben nagy anyagi megterhelést jelent a kisgyermekes családoknak. Az iskolatáska, tanszerek, tornafelszerelés és egyéb szükséges eszközök, valamint a megfelelő ruházat beszerzése sok családnak komoly nehézséget jelent. A Katolikus Karitász több akciót is indított a gyermekekért.

A Karitász országos központja Betűvető iskolakezdési programja keretében 20 millió forint értékben 4000 gyermeket támogat utalványokkal egyenként 5000 Ft értékben. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma segítségével valósul meg. Emellett 200 nehéz sorsú budapesti gyermeket 2 millió forint értékben iskolatáskával és tanszercsomaggal segít a tanévkezdésben a Karitász.

A Karitász egyházmegyei központjai több mint 10 millió forint értékben nyújtanak iskolakezdési támogatást iskolatáskát, tolltartót, füzeteket, és egyéb eszközöket tartalmazó tanszerek formájában. A helyi Karitász szervezetek önkéntesei országszerte több mint 800 településen látogatják meg a legrászorultabb családokat és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit.

Segélyszervezetünk határon túli magyar településeken is támogatást nyújt a diákoknak. Kárpátalján több mint 1,5 millió forint értékű iskolatáska és tanszer adománnyal segít a Karitász 150 a nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket.

Az akció szeptember is folytatódik, hisz a tanév első heteiben még sokaknak nincs meg minden felszerelése. Csatlakozzon ön is a Karitász tanévkezdési programjához, hogy egyre több iskolásnak legyen öröm az iskolakezdés!

Hívja 1356-os adományvonalunkat, így hívásonként 500 forinttal segíti az iskolás gyermekeket.

Banki átutalással is támogathatja a Karitász programját!
Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

Előző sztori

Merkel: Németország nagyra becsüli, hogy Magyarország regisztrálja a menekülteket (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Trócsányi László a bevándorlókról tárgyalt Berlinben