Közélet

Pénzügyi bizottság: üres lakásaitól szabadulna az IKV

Pénzügyi bizottság: üres lakásaitól szabadulna az IKV

2015. augusztus 12., szerda
Pénzügyi bizottság: üres lakásaitól szabadulna az IKV
bizottsagi_ules03_gs

Tartósan üresen álló IKV-s lakások eladását hagyta jóvá a pénzügyi bizottság, továbbá negyvenkét irodát és üzletet fognak megpályáztatni.

Pályázati úton összesen tíz lakást szeretne értékesíteni az IKV Zrt., s ahogy az előterjesztésben írták, régóta üresen álló ingatlanokról van szó, melyek felújítása és hasznosítása nem gazdaságos. A Tisza Lajos és a Brüsszeli körúton, a Veresács, a Török és Borbás utcákban, míg a történelmi belvárosi részen a Kígyó, a Szentháromság, Mikszáth Kálmán és Nagy Jenő utcákban lévő ingatlanokról van szó, melyek jelenleg alkalmatlanok arra, hogy bérbe adja azokat az önkormányzati társaság. A pénzügyi bizottság tagjai egyhangúlag támogatták azt az előterjesztést, amelyik összesen 40 üzlet és iroda, továbbá egy raktár és egy szolgáltató egység bérbeadását tartalmazta. Az IKV Zrt. előterjesztésben az szerepel, hogy a bérleti díj mértékére licitálhatnak majd az érdeklődők, és a nyertes szinte azonnal is birtokba veheti bérleményt, azok ugyanis „rendeltetésszerű használatra alkalmas” állapotban vannak. A pályáztatandó helyiség között találunk belvárosi irodát és üzletet is, de a Dóm tér 1-4. szám alatti korábbi Fesztivál étterem is szerepel a listán. Az összesen 713 négyzetméternyi alapterületű, ebből 426 négyzetméter kiszolgáló helyiséggel rendelkező bérlemény havi nettó 765 500 forint alapárért lesz megpályáztatva. A Széchenyi tér 13. szám alatti étterem is új bérlőre vár, a mintegy 600 négyzetméteres üzletért 506 800 forint nettó havi bérleti díjról indul a licit. Akinek inkább a közvetlenül mellette lévő mintegy 100 négyzetméteres üzletre lenne szüksége, annak is érdemes lesz figyelnie a pályázati kiírásokat. Jelenleg még kiürítésre vár, de szintén a listán szerepel a Deák Ferenc utca 29. szám alatti 651 négyzetméteres üzlet is, aminek a licitje havi nettó 490 750 ezer forintról indul. A Híd utca 6. szám alatt egy irodát és három üzletet is megpályáztat majd az IKV, de a Klauzál tér 7. szám alatt is három üzlet keresi új gazdáját. Természetesen kisebb irodák és üzletek is találhatóak a listán, van ahol mindössze 15 ezer forintról indul majd a licitálás.

Tartósan üresen álló IKV-s lakások eladását hagyta jóvá a pénzügyi bizottság mai ülésén - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=559097

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.