/

Óriási előrelépés a hazai egészségügyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

zombor_bacsmegye.hu

2015. július elsejétől visszamenőlegesen érvényes ágazati kollektív szerződés lehetővé teheti, hogy az ágazat legnagyobb belső feszültségét okozó munkaidőkeret törvényi feltételein könnyítsen.

Meg nem erősített információk alapján a kormányzat mindennek a finanszírozására az idén több mint 5 milliárd forintot, a jövő évi költségvetésben, pedig már 12,4 milliárd forintot biztosítana.

Folytatódtak az Ágazati Kollektív Szerződés tárgyalásai az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon

A 2015. július 1-én megkezdett Ágazati Kollektív Szerződés (ÁKSZ) tárgyalásai folytatódtak az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon. Az egyeztetésen a kormányzat részéről Zombor Gábor államtitkár vezetésével Mészáros János helyettes államtitkár és Ónodi-Szűcs Zoltán ÁEEK főigazgató vettek részt.

Az ágazat munkavállalóit a reprezentatív szakszervezetek, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZEDDSZ) és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ), továbbá együttműködő stratégiai partnerként a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) képviselte.

Elsőként a szakszervezetek által előterjesztett ÁKSZ tervezet került ismertetésre, melynek tartalmának kimunkálásában a MESZK és a MOK közreműködtek. A tervezetnek a munkaidőre és a pihenőidőre vonatkozó, a munkavállalók számára kedvezőbb javaslatai szakértői véleményezésre majd ezt követően aláírásra kerülnek. A felek abban állapodtak meg, hogy e fejezet a későbbiekben az ÁKSZ egyik fejezetét fogja képezni.

A szakszervezetek által korábban megfogalmazott, a stratégiai partnerek által is támogatott feltételt, mely szerint a középtávú bérfelzárkóztatáshoz kötik az Ágazati Kollektív Szerződés aláírását, továbbra is fenntartják, ezért a mostani megállapodás tartalma ezen feltétel teljesülése esetén válik az ÁKSZ egyik fejezetévé.

Meg nem erősített információk alapján a kormányzat mindennek a finanszírozására az idén több mint 5 milliárd forintot, a…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 20.

Előző sztori

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Böjte Csabával ünnepelt a Homokhátság + FOTÓK