Kultúra

Nyolcadik alkalommal találkoznak az amatőr költők Szegeden

Nyolcadik alkalommal találkoznak az amatőr költők Szegeden

2015. augusztus 5., szerda
Nyolcadik alkalommal találkoznak az amatőr költők Szegeden
konyv_olvasas_irodalom_vers_proza

A Partfürdőn zajló 8. Poet Találkozóra a költők mellett festők, zenészek és színjátszók is eljönnek augusztus 14-15. között.

Augusztus 14. és 15. között rendezi meg a Dél-Alföldi Művészeti Kör a 8. Poet Találkozót és az I. Művészeti Tábort az újszegedi Partfürdőn. „Első nap két előadás lesz,

Pleskonics „Plesi” András

fog beszélni a rock és a költészet összefüggéseiről,

Diószegi Szabó Pál

pedig a verstanról” – nyilatkozta lapunknak

Jagos István Róbert

, a rendezvény főszervezője. Két könyvbemutatóval is készülnek jövő hét péntekre,

Radnai István

Tűlevelű ünnep és

Schiffer Attila

Attitűdök című köteteit ismerhetik meg az érdeklődők. A tábor nyitónapját Plesi rockdiszkója zárja. A második nap tartják meg Magyarország legnagyobb amatőr költőknek fenntartott oldalának, a Poet.hu-nak a találkozóját. Ennek apropóján kiadtak egy antológiát, ezt is bemutatják. „A művészet egyik ága a líra, így úgy gondoltuk, hogy a Poet.hu költőivel megismertetjük a Dél-Alföldi Művészeti Kör tagjainak alkotásait. Abban bízunk, hogy a különböző művészeti ágak: a zene, a színjátszás, a költészet, a festészet hathat is egymásra a két nap során” – mondta el Jagos István.

Programok:

Augusztus 14. péntek 17:45 – megnyitó – Jagos István Róbert, költő, a találkozó szervezője 18:00 – kötetbemutató – Schifter Attila: Attitűdök – a szerzővel Veres Rózsa (Dél-Alföldi Művészeti Kör) beszélget 18:30 – kötetbemutató – Radnai István: Tűlevelű ünnep – a szerzővel Kovács Ágnes (Dél-Alföldi Művészeti Kör) beszélget 19:15 – interaktív színházi foglalkozás – Impro Művészeti és oktatási Egyesület 20:00 – A rock és a költészet összefüggései címmel tart előadást Pleskonics András (Plesi) 20:50 – A verstan: a vers anatómiája. Művészet vagy tudomány? címmel tart előadást Diószegi Szabó Pál, a Magyar Írószövetség tagja (Szegedi Írók Társasága) 21:30 – dr. Rock zenés estje – Plesi Augusztus 15. szombat 18:00 – A 2015-ös, Ritmikus sorgimnasztika című, Poet Antológia bemutatója – Felolvasók: Arany-Tóth Katalin, Csíkos Mariann, Rózsa Viktória, Lipták László, Rózsa Viktória – Zenés betétek: Rózsa Viktória 19:45 – open reading 20:45 – Varga Norbert (Szegedi Egyetemi Színház) koncertje

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.