Lezárult a lajosmizsei szennyvízprojekt

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szechenyi_2020_kohezios_alap

Augusztus 20-án tartották Lajosmizsén a szennyvízprojekt zárórendezvényét.

Az ünnepség Salacz László országgyűlési képviselő köszöntőjével kezdődött, aki beszédében elmondta, hogy nagyon hosszú és rögös út vezetett a megvalósulásig. Ezt követően Basky András polgármester adott tájékoztatást a szennyvízprojekt közel egy évtizedes történetéről. A zárórendezvény végén ünnepélyes szalagátvágással adták át a megújult szennyvíztelepet és az elkészült hálózatot.

A „Lajosmizse Város Csatornahálózatának Kiépítése és Szennyvíztisztító Telepének Bővítése” projekt összesen 2,062 milliárd forint európai uniós támogatást kapott. A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végezte.

da

A projekt keretében összesen 30 km gerincvezeték, 21 km bekötő vezeték és 4 km nyomóvezeték épült Lajosmizsén. Ennek köszönhetően 2 061 új ingatlantulajdonos csatlakozhatott rá a csatornarendszerre. Emellett a szennyvíztisztító telep kapacitása is bővült.

A fejlesztés eredményeként az eddig csatornázatlan területek a korszerű szennyvízelvezetés részévé váltak és az egész város zöldebb, élhetőbb lett. Emellett egy Európai Uniós színvonalú szennyvíztelep őrködik ezentúl a természetbe visszabocsátott vizek tisztasága felett Lajosmizsén.

(X)

A „Lajosmizse Város Csatornahálózatának Kiépítése és Szennyvíztisztító Telepének Bővítése” projekt keretében összesen 30 km gerincvezeték, 21 km bekötő vezeték és 4 km nyomóvezeték épült Lajosmizsén.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 22.

Előző sztori

Kajak-kenu vb: öt érem és hét olimpiai kvóta az eddigi magyar termés (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Lázár: munka, politikai teljesítmény és eredmény kell a választók meggyőzéséhez