Közélet

Lezárult a lajosmizsei szennyvízprojekt

Lezárult a lajosmizsei szennyvízprojekt

2015. augusztus 22., szombat
Lezárult a lajosmizsei szennyvízprojekt
szechenyi_2020_kohezios_alap

Augusztus 20-án tartották Lajosmizsén a szennyvízprojekt zárórendezvényét.

Az ünnepség

Salacz László

országgyűlési képviselő köszöntőjével kezdődött, aki beszédében elmondta, hogy nagyon hosszú és rögös út vezetett a megvalósulásig. Ezt követően

Basky András

polgármester adott tájékoztatást a szennyvízprojekt közel egy évtizedes történetéről. A zárórendezvény végén ünnepélyes szalagátvágással adták át a megújult szennyvíztelepet és az elkészült hálózatot. A „Lajosmizse Város Csatornahálózatának Kiépítése és Szennyvíztisztító Telepének Bővítése” projekt összesen 2,062 milliárd forint európai uniós támogatást kapott. A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végezte.

da

A projekt keretében összesen 30 km gerincvezeték, 21 km bekötő vezeték és 4 km nyomóvezeték épült Lajosmizsén. Ennek köszönhetően 2 061 új ingatlantulajdonos csatlakozhatott rá a csatornarendszerre. Emellett a szennyvíztisztító telep kapacitása is bővült. A fejlesztés eredményeként az eddig csatornázatlan területek a korszerű szennyvízelvezetés részévé váltak és az egész város zöldebb, élhetőbb lett. Emellett egy Európai Uniós színvonalú szennyvíztelep őrködik ezentúl a természetbe visszabocsátott vizek tisztasága felett Lajosmizsén. (X)

A „Lajosmizse Város Csatornahálózatának Kiépítése és Szennyvíztisztító Telepének Bővítése” projekt keretében összesen 30 km gerincvezeték, 21 km bekötő vezeték és 4 km nyomóvezeték épült Lajosmizsén.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.