Labdarúgás: vasárnap debütál hazai pályán a SZAK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

viktoria_szak_szzs006

Kalandos történet végén, az elvesztett osztályzó ellenére mégis az NB I-ben kezdheti meg az idei szezont a Szegedi AK: Cserenkó Szabolcs együttese múlt hét végén Győrben kezdte meg a bajnokságot, vasárnap pedig hazai pályán is bemutatkozik az új szezonban.

Nem mindennapi kálvária végén maradt bent a női NB I-ben a Szegedi AK: elsőre úgy tűnt, nem kell osztályozót játszania a szegedieknek a Győr megroppant helyzete miatt, majd mégis pályára kellett lépniük a Rába-partiak ellen. Az elvesztett párharc után azonban a Dorog visszalépése után megnyílt az út az élvonal felé a SZAK-nak, a csapatot pedig fel is kérte az NB I-re az MLSZ, így végül maradhattak az élvonalban Szalai Ágnesék. A tavalyi csapatból távozott Zimányi-Kovács Anikó, aki az Astrához igazolt, míg a bosnyák válogatott kapus, Almina Hodzic szerződése lejárt a klubbal.

A sorsolás úgy hozta, hogy az osztályzó után néhány héttel megint Győrben kellett pályára lépnie a SZAK-nak, az NB I első fordulójában ismét kikapott a Rába-partján a szegedi együttes, ezúttal 4-1-re, így vereséggel kezdte az idei szezont. Vasárnap jön az első hazai mérkőzés, a Győrhöz hasonlóan újonc Kókát fogadja a SZAK a Felső Tisza-parti stadionban vasárnap 12 órakor.

„Tudtuk nagyjából, hogy kikkel fogunk találkozni vasárnap, a tavalyi csapatunkkal 3-1-re kaptunk ki, most 4-1-re, viszont lehetett volna több is. Jelenleg nagyon nem vagyunk még készen az NB I-re, hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden rendben van, az új igazolásokat próbáljuk beépíteni a csapatba. A Fradi második számú csapatát fogadjuk vasárnap, a Kóka egy nagyon fiatal csapat. Ha valahol megfoghatjuk őket, akkor ott, hogy nekünk van egy kis rutinunk az NB I-be, nekik ez az első idényük, mi már az ötödik szezonunkat kezdjük meg. Mivel fiatal csapatról van szó, az is benne van, hogy nagyon lendületesen fognak játszani, de ha nem mennek be a helyzeteik, akkor elkezdhetnek görcsössé válni, ebből pedig profitálhatunk” – tekintett az első hazai mérkőzésre Cserenkó Szabolcs. A gárdához eddig két labdarúgó érkezett: a St. Mihálytól Dékány Dóra, míg Magyarkanizsáról az Újpestnél is próbázó Vass Noémi érkezhet, azonban az ő játékengedélyére még várni kell.

Cserenkó Szabolcs hozzátette: főleg morálisan próbálják felkészíteni a játékosokat, mert az ősz várhatóan nem a mosolygásról fog szólni a csapatnál. „A lányokon látom azt, hogy nem vagyunk lecsüggedve. Azt nyilván látni kell, hogy mi az NB II-re készültünk, majd amikor jött a hír, hogy mégis elindulhatunk az élvonalban, akkor nem is tudtunk igazolni, mert a szabadon igazolható játékosok már elkeltek. Kicsivel hosszabb volt a szünetünk, de így is majdnem 30 edzésünk volt egy hónap alatt, szépen lassan utolérjük magunkat. Úgy gondolom, hogy a Feminával lesznek nagy mérkőzéseink idén, velük mind a kétszer találkozunk idén. Az a célunk, hogy tavaszra legyen néhány pontunk” – mondta el a SZAK trénere.

A klub az előző idényhez képest nem indít csapatot a Csongrád megyei bajnokságban, viszont várja azoknak a jelentkezését, akik szeretnének kilépni a megyei bajnokságból, és kipróbálnák magukat az élvonalban. További hír a SZAK háza tájáról, hogy a gárda fiatal játékosa, aki már az első kerettel kezdi meg az idényt, Schildkraut Fruzsina az elmúlt héten bemutatkozhatott a magyar U19-es válogatottba, a szegedi labdarúgó a magyar csapattal tartott Ukrajnába is két mérkőzés erejéig.

Előző sztori

Így ünnepli Szeged államalapításunkat

Következő sztori

Csökkent a benzin ára