Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: az Üllés nyerte a homokháti derbit + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

ulles_bordany53_gs

A megyekettő nyitófordulójának derbijén egy korai találat döntött: a Bordány nem tudott reagálni a hamar bekapott gólra, így ismét az Üllés nyerte a homokháti derbit.

Szépszámú publikum előtt kezdődött meg a szomszédvári derbi Üllésen, ahol a megyekettő nyitófordulójában a Bordány látogatott.

Bár a Bordányé volt az első lövés a meccsen, elég hamar, már a hatodik percben megszerezte a vezetést az Üllés: egy, még a saját térfélről a bordányi kapu elé ívelt szabadrúgás után a lecsorgó labdát Kiss Márió közelről lábbal besodorta a rövid sarokba, igen szerencsés találattal került előnybe Polgár Attila csapata. A gólt követően aktívabb volt a kapu előtt a Bordány, amely többször is eljutott Szabó Gergely kapujáig, de igazán csak kevésszer tudta megtornáztatni az üllésiek nyáron igazolt portását. Jóformán az egész első félidőben fölényben volt a Bordány, a hajrában pedig Malatinszki óriási egyenlítési lehetőséget hagyott ki, miután Veres ötösre ívelt labdáját lőhette a védőktől elszakadva kapura, de mellélőtt.

A szünet után nehezen lendültek játékba a felek, majd tíz percet követően Gyuris Máté lövését kellett védenie Regulinak. A folytatásban azonban elvétve alakult ki helyzet: nagyon sok ívelés, és pontatlanság jellemezte mindkét csapat játékát, és bár a Bordány kezdeményezőbb volt továbbra is, de a kapu előtti megoldások, utolsó passzok rendre nem sikerültek a vendégek számára. Derekasan próbálkozott a Bordány, amely az utolsó percekre még emberelőnybe is került, de nem tudott helyzetet kialakítani az üllési kapu előtt – így Kiss Márió korai gólja eldöntötte a derbit, és ismét az Üllés nyerte a két csapat rangadóját.

Szél Róberték ezzel szűk sikerrel kezdték a bajnokságot, a következő fordulóban pedig a Balástyát látják vendégül Polgár Attila tanítványai, míg a Bordány a Kiskundorozsma ellenében javíthat hazai környezetben jövő héten.

Üllés, 300 néző
2015. augusztus 23., 17.00
Üllés ISE
Bordány SK
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Fodor Lajos • asszisztens: Cseh Géza, Kószó Csaba.
1
0

Csongrád megyei II. osztály 1. forduló:

Üllés ISE – Bordány SK 1 – 0 (1-0).
Üllés, 300 néző. Vezeti: Fodor Lajos (Cseh Géza, Kószó Csaba).
Üllés: Szabó G. – Buknicz Z. (Bodré, 66′), Gyuris Zs. (Kormos K., 87′), Kormos A., Lippai, Gyuris M., Szél, Király, Kiss M. (Szilágyi, 69′), Cseh, Zámbó (Bazsó F., 63′). Vezetőedző: Polgár Attila.
Bordány: Reguli – Kozma Z., Mészáros, Sádt, Bán (Belaidi, 56′), Malatinszki (Papdi, 69′), Szabó Zs., Zádori, Veres (Bárány, 77′), Kovács S. (Retek, 56′), Fodor.Játékos-edző: Retek Flórián.
Gólszerző: Kiss M. (6′)
Sárga lap: Gyuris M. (35′), Bazsó (72′), Király (81′), Bodré (84′), Lippai (90′) ill. Szabó Zs. (10′), Sádt (16′), Zádori (35′), Papdi (74′)
Kiállítva: Király (90′)

Polgár Attila: “Nem játszottunk jól, nem erre készültünk. Jobb játékot szerettünk volna nyújtani, sajnos így sikerült. Szerencsésen győztünk, a Bordány ma nem nulla pontot érdemelt volna. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Bordánynak!”

Retek Flórián: “Elkerülhető, szerencsétlen gólt kaptunk mindjárt a mérkőzés elején, ami rányomta a bélyegét a játékra. Egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet, egy rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen a szerencsésebb hazai csapat tudta otthon tartani a három pontot.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+2′
Bár még a kapu elé íveli a labdát a Bordány, de ebből sincs helyzet: Fodor lefújja, Kiss Márió korai góljával nyert az Üllés – a Bordány nem tudta ezt kiegyenlíteni a második félidőben, így ismét az Üllés sikerével ér véget a derbi.
90′
Sőt, piros lap! Király addig reklamált, amíg felmutatta a második sárgát neki Fodor, az utolsó percekre megfogyatkozik az Üllés.
90′
Lippai kap sárgát Fodorral szembeni, hátulról történő belépője után.
88′
Elkeseredetten próbálkozik a Bordány, de egyelőre nem tud nagy helyzetet kialakítani, míg az Üllés egy kontrában bízik.
87′
Cserél az Üllés: Gyuris Zsolt helyét Kormos Krisztián foglalja el.
86′
Egy emberként sóhajt fel a közönség bordányi része: Belaidi ugrott ki a jobb oldalon, és a kapu fele húzott, viszonylag tiszta helyzetből adhatta volna középre a labdát, de beérte őt védője.
84′
Bodré is sárga lapot kap Sádtal szemben elkövetett faultja miatt. Kisebb kakaskodás után csillapodnak a kedélyek.
81′
Király is besárgul, miután nem enged elvégezni egy bordányi szabadrúgást.
79′
Jóval kevesebb lehetőség adódik a második félidőben, mint az első 45 perc alatt – az Üllés vezetése kevésbé forgott veszélyben a második játékrészben.
77′
Bejön az utolsó bordányi csere is: Verest Bárány váltja.
74′
Papdi is besárgul egy kemény belépő után, bár egy rövid ápolás után mutatja csak fel a lapot Fodor játékvezető.
72′
Bazsó kap jogos sárgát, miután megrúgta Zádorit az oldalvonal mellett. Zádori fájlalja a sípcsontját, de végül folytatni tudja.
69′
Ezúttal mindkét oldal cserél: az Üllésnél a gólszerző Kiss helyére Szilágyi, míg a Bordányban Malatinszki helyett Papdi a pályán.
68′
Egy kapu elé ívelt szabadrúgást Kormos csúsztat kapura a hosszún, de a bal kapufa mellett suhan el a labda.
66′
Újabb hazai csere, Bukniczot Bodré váltja.
63′
Cserél az Üllés is: Zámbó helyét Bazsó Ferenc foglalja el.
59′
Ismét a jobb oldalon tud veszélyeztetni az Üllés: Gyuris Máté ezúttal középre adott, ahol ketten is érkeztek, de sem Buknicz, sem Kiss nem tudott kapura lőni, nem érték el a labdát.
56′
Még a szöglet előtt kettőt is cserél a Bordány: a játékos-edző, Retek Flórián mellett Belaidi is érkezik, Kovács Sándor és Bán Gergő jön le a vendégeknél.
55′
Gyuris Máté előtt adódik az első helyzet: a jobb oldalon ugrott ki a hazai csatár, majd az ötös jobb sarkáról a rövidet célozta meg, de Reguli szögletre ütötte.
51′
Eseménytelenül telnek a második félidő első percei, bár több szabadrúgást, szögletet is elvégezhetett a Bordány, de ezekből sem alakult ki különösebb veszély.
46′
Folytatódik a mérkőzés, a bordányiak jöttek ki hamarabb a szünetről, úgy tűnik, annak ellenére, hogy vezet az Üllés, Polgár Attila hosszabban értekezett csapatával.

SZÜNET

45+1′
Minimális hosszabbítás után vet véget az első félidőnek a játékvezető, amely után az első lehetőségét gólra váltó Üllés vezet a kapu előtt aktívabb Bordány ellen.
41′
Ezt most bánhatja Malatinszki, a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki! Veres emelte vissza az ötösre a labdát a tizenhatosról háttal a kapunak, passza éppen az üresen érkező Malatinszkit találta meg, aki kapásból belsővel lőtt, de nem talált kaput.
35′
Gyuris Mátéé az első hazai sárga, miután Fodort sodorta el a bal szélen. Azonban a Bordány is begyűjt még egy lapot, mivel Zádori reklamálta a fault után elmaradt retorziót, ugyanis még egyet kapott Fodor.
32′
Gyuris Máté ugrott ki a jobb oldalon egy remek labdaátvétellel, de túl hosszan tolta meg, így a kapuját elhagyó Reguli begyűjtötte a labdát.
30′
Szabó Zsolt csúsztat kapura egy felívelést, de ez sem talál célt. Veszélyesebb a Bordány az utóbbi percekben, de nem tudták megtornáztatni az üllési kapust.
27′
Malatinszki lőhetett a kapuval szemben 18 méterről, ám életerős lökete elkerülte az üllési kaput.
21′
Egy emberként zúdul fel a publikum, miután egy felívelt labdát Lippai Dániel próbálna külsővel tisztázni, ám éppen az érkező Fodor elé teszi le ezzel, de a bordányi nem számított erre, pedig szabadon törhetett volna az üllési kapura. Sok, kemény párharcokkal tarkított eddig a találkozó.
16′
Ez is sárga, Sádt késett egy ütemet a becsúszással Gyuris Mátéval szemben. A majd’ 30 méterről járó szabadrúgást Szél küldte kapura, de ezt könnyedén fogta Reguli.
14′
Ez szép volt, Sádt bal oldali szögletét Fodor fejelte 10 méterről a bal felső felé, de Szabó Gergely odaért, és hárítani tudott.
10′
Fodor játékvezető igyekszik megfogni a találkozót, kissé szigorúan már az elején felmutatja a sárgát, a bordányiaktól Szabó Zsolt sárgul be egy belépőt követően.
8′
Fodor Balázs távoli szabadrúgása köt ki jóval Szabó Gergely kapuja fölött. Mezőnyben a vendégek talán aktívabbak, de mégis a hazaiak vezetnek.
6′
GÓÓÓÓL! Máris vezet az Üllés! A hazaiak a saját térfelükről íveltek fel egy szabadrúgást, majd a megcsúsztatott labdát mintegy három méterről, térddel-combbal sodort be a bal alsóba Kiss Márió, előnyben az Üllés, amely gyakorlatilag az első lehetőségét gólra váltotta.
2′
Máris lövéssel fejez be egy akciót a Bordány, ugyanakkor a tizenhatos előterében lecsorgó labdát végül összeszedő Kovács lövése mellé száll.
1′
Fodor játékvezető engedélyt adott, a vendégek kezdték a mérkőzést. Az Üllés feketében, míg a Bordány fehér felsőben, sötét alsóban lép pályára.

16:55 – Az elmúlt napok esőzései után most egészen jó idő fogadta a feleket, bár felhős az ég. A két csapat befejezte a bemelegítést az imént. Az elmúlt két derbit egyaránt az Üllés nyerte, így a Bordányban dúlhat a visszavágási vágy.

16:52 – Köszöntjük olvasóinkat Üllésről, ahol hamarosan kezdődik – ahogy a helyi műsorközlő is fogalmazott – a homokháti El Classico. Szépen gyűlnek a nézők is a helyszínen, sokan jöttek Bordányról is szurkolni a kedvenceknek az idény első bajnokiján. Az ifjúságiak derbijét az Üllés 3-0-ra nyerte.

A mérkőzés Fodor Lajos sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Rangadóval kezdődik a megyei másodosztály új idénye: a szomszédos Üllés és a Bordány csap össze a megyekettő vasárnapi játéknapján. Az előző idényben mindkét mérkőzést az Üllés nyerte, amely idegenben 3-1-re, hazai pályán pedig mintegy 600 néző előtt 1-0-ra verte meg riválisát, és végül a második helyen zárta a bajnokságot, de nem élt a feljutás jogával. A Bordány csakúgy, mint egy évvel korábban, ismét hatodik lett, ám a nyári változások után Retek Flórián tanítványai előkelőbb pozíciókat céloznak meg az idei szezon végére, ugyanakkor az üllésiek is a dobogóra törnek a 2015/16-os idényben is. A derbit Kovács Sándor és Lippai Péter személye teszi még érdekesebbé: a két játékos az előző idényben még az Üllést erősítette, azonban a nyáron éppen ahhoz a Bordányhoz igazoltak, amelynek színeiben egykori csapatuk otthonában debütálhatnak vasárnap. Két merész célokat kitűző, szomszédos csapat meccsét rendezik tehát vasárnap, amely remek derbinek ígérkezik rögtön a nyitófordulóban.

FOCIFANOK! Ma délután két ÉLŐ közvetítéssel jelentkezünk számotokra:Újszentiván – Sándorfalva17.00:…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 23.

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Sport

Két évet még Szegeden játszik Mirko Alilovic

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

2023 nyaráig marad a Tisza-parton a horvát válogatott kapus.

Tovább olvasom

Aktuál