Labdarúgás: nem tudott élni lehetőségeivel a SZAK + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak-koka11kf

Elvesztette szezonbeli első hazai mérkőzését a Szegedi AK: Cserenkó Szabolcs tanítványai a Ferencváros fiókcsapatától, a Kókától szenvedtek vereségét a Felső Tisza-parti stadionban.

A múlt heti győri vereség után a hazai csapat szerette volna kiköszörülni a csorbát, és rögtön “rárontott” fiatal erőkből álló ellenfelére. Ennek meg is lett az eredménye, mert az első negyedórában kissé zavartnak tűnt a Kóka együttese és a SZAK egyre másra vezette veszélyes támadásait.

Az ötödik percben már gólszerzési lehetősége is adódott a hazaiaknak, hiszen Szil Tünde ügyesen cselezte be magát oldalról a tizenhatoson belülre, ahol szabálytalanul szerelték. A sértett állt a labda mögé, de büntetőjét Barti Luca látványos vetődéssel hárította.

Az ebből megítélt szögletből beérkező labdát egy kavarodás végén többen is megpróbálták rálőni, de mindig közbeavatkozott egy kókai láb, így a vendégeknek sikerült tisztáznia.

A 13. percben jött ki a szorításból a Kóka, amikor Gruber Brigitta csapott le egy jobb oldali átadásra, majd megindult a kapu felé, és 25 méteres “beadás gyanús” ívelése Sávai Vivien felett a hosszú sarokba hullott (0-1).

A rúgott gól egy kicsit megváltoztatta a játék képét, mert felbátorodott a vendégcsapat. Igazán komoly helyzetük nem volt, de már többször is eljutottak a szegedi kapuig, ám a védelem és a hazai kapus a helyükön voltak.

A SZAK tovább próbálkozott. A 25. percben Végh Emese futott el a bal oldalon, de az alapvonal előtt néhány méterrel felvágták. Szil ívelte be a szabadrúgást, amit a kókai kapus kiöklözött, ám a kipattanó Szalai Ágnes elé került, aki két védőt becsapva becselezte magát az alapvonalig, majd középre adott. Az érkező Végh Emese csak centiméterekkel maradt le az átadásról a kapu torkában.

A 33. percben Gruber Brigitta fordult le Lévai Nikolettről a tizenhatos előterében és jól eltalált lövése csak centiméterekkel kerülte el a szegedi kapu bal alsó sarkát. A 40. percben egy látványos passzjáték végén Kocsán Petra 20 méteres lövését védte szép mozdulattal Sávai Vivien. A 44. percben ismét Kocsán Petra volt a főszereplő, aki egy beadást nem sokkal durrantott mellé.

A második félidő ismét szegedi rohamokkal indult. Szalai Ágnes futott be egy elérhetetlennek tűnő indítást a jobb szélen. Laposan belőtt labdáját Lipták Lilla pörgette rá a kapura, de az egyik védő lábán megpattanó labda a kapufa mellett hagyta el a partvonalat. Két perccel később Lipták Lilla szögletét Lévai Nikolett a levegőben úszva lőtte épphogy fölé.

Az 54. percben Kiss Stella viharzott el a bal oldalon, majd az alapvonalnál befelé cselezve magára vonva a teljes hazai védelem figyelmét középre passzolt, ahonnan az érkező Csiki Anna 10 méterről az üres kapuba passzolt.

A 60. percben Szil Tünde ívelt be egy szabadrúgást 40 méterről, amit Papp Dorina csúsztatott meg, de nem volt igazán erő a fejesben, így Barti Luca védeni tudott. Ezután egy szögletet követően Szil lőtt ballal, de lökete lepattant a bevetődő védőről.

A másik oldalon egy kontrából Vancsik Viktória adott be pontosan, ám az érkező Kocsán Petra hosszúra tartó lövését a hazai kapusnak sikerült nagy bravúrral kitenyerelnie.

A 75. percben Dékány Dóra tört be balról, azonban akasztották a tizenhatos vonala előtt. Szil Tünde állt a labda mögé és 20 méterről a sorfal mellett a rövid alsóra tekerte azt. A kapufán csattant a labda, amely a mezőnybe pattant, ám a vendégek hamarabb ébredtek és üggyel-bajjal kikanalazták azt. A hátralévő időben mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek, de már egyik csapat sem tudott gólt szerezni.

Az első NB I-es mérkőzését játszó Kóka a mezőnyben szép dolgokat mutatott, de a mérkőzés összképét tekintve hullámzó teljesítményt nyújtott, azonban jobb százalékban használta ki lehetőségeit, így megérdemelten vitte el Szegedről a három pontot. A SZAK lényegesen jobb teljesítményt nyújtott a múlt heti győri produkciónál, ám hiába voltak meg a lehetőségei, a befejezések a mai napon nem sikerültek. Voltak azonban jó egyéni teljesítmények, amik biztatóak a jövőre nézve.

JET-SOL Liga, 2. forduló

Szegedi AK – Kóka KSK 0-2 (0-1)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Csamangó Tamás, Förgeteg Lívia)
SZAK: Sávai – Dékány, Mesterházi, Nagy Dzs. (Tumbas, 74′), Szalai, Lévai, Harcel, Szil, Végh (Guth, 60′), Lipták, Varga Zs (Papp D. – a szünetben). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Kóka: Barti – Marsi, Németh H., Rőhberg, Kiss G., Zoltán, Vancsik, Zágonyi (Csiki – a szünetben), Kiss S., Gruber (Králik, 60′), Kocsán (Kerekes, 86′). Vezetőedző: Berla Attila.
Gól: Gruber (13′), Csiki (54′).
Sárga lap: Szil (56′)

Cserenkó Szabolcs (SZAK): “A mérkőzés elején a vezetés helyett gólt kaptunk, ez azt gondolom, eléggé meghatározta a játék képét. Meglepő módon sokkal jobban játszottunk, mint a múlt héten, bár ennek több oka is volt. Az ellenfél fiatal erőkből állt, így érvényesíthettük volna a rutinunkat – tizenegyest és kapufát is rúgtunk. Ha ennél többet dolgozunk hét küzben, akkor az ilyen meccseket jó esélyünk lesz behúzni. Kiemelném a Lévai Nikolett-Harcel Boglárka páros teljesítményét, akik nagyszerű teljesítményt nyújtottak.”

Berla Attila (Kóka): “Remélem, hogy ez egy idény eleji forma volt, amit ma láttunk. Ettől függetlenül büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen fiatalon bemutatkozhattak az NB I-ben. Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékkal nem, de remélhetőleg meccsről-meccsre javulni fogunk és sok jó meccset fogunk még játszani.”

Lévai Nikolett (SZAK): “Nagy reményekkel álltunk ehhez a meccshez, mindenképpen pontot, pontokat akartunk szerezni, de ez nem sikerült. A helyzetkihasználásunk gyenge volt, kihagytuk a helyzeteinket, ezért is tudott az ellenfél kontrákból gólokat szerezni. Ettől függetlenül gratulálok nekik a győzelemhez!”

Gruber Brigitta (Kóka): “Nagyon nehezen indult a mérkőzés. Idegesek voltunk és csináltunk egy tizenegyest is az ellenfélnek, amit szerencsére Barti Luca kifogott, az ezt követő kontrából viszont sikerült betalálnunk. Ezután sem nyugodott meg a játékunk, továbbra is kapkodtunk, nem tudtuk befejezni a támadásainkat, miközben rengeteg helyzete volt az ellenfélnek. A második félidőre összeszedtük magunkat és sikerült eldöntenünk a meccset. Ez a teljesítmény azonban nem biztos, hogy a többi mérkőzésen elég lesz a győzelemhez…”

no images were found

Előző sztori

Félezer gyermeket lát vendégül a CsodaFalu a SZIN-en + FOTÓK

Következő sztori

Kézilabda: szombaton újra harcba száll a Szuperkupáért a MOL-Pick Szeged