Sport

Labdarúgás: viharos meccsen verte a HFC a békéscsabai fakót + FOTÓK

Labdarúgás: viharos meccsen verte a HFC a békéscsabai fakót + FOTÓK

2015. augusztus 2., vasárnap
Labdarúgás: viharos meccsen verte a HFC a békéscsabai fakót + FOTÓK
hfc_bekescsaba66_gs

Hátrányból fordítva nyerte meg a Hódmezővásárhely a Békéscsaba II. elleni ötgólos szezonnyitó bajnokit hazai környezetben.

Hatalmas eső zúdult a vásárhelyi pályára a Békéscsaba II. elleni szezonnyitó mérkőzésen: a HFC az NB III-ban, míg

Markovic

,

Komáromi

,

Bartyik Norbert

és

Tóth Attila

a Hódmezővásárhelyben debütált a vasárnap délutáni mérkőzésen. Bár bőven volt viharfelhő a pálya felett, de

Bódi Attila

tanítványai negyed óra elteltével úgy érezhették, még mindig van hely újabb felhők számára, mert bár határozottan kezdett a HFC, de a vezetést mégis a Békéscsaba szerezte meg, miután a korábbi NB III-as gólkirály,

Kertész Tamás

maradt üresen, aki Komáromi mellett meglépett a labdával, és szép mozdulattal emelte át a kapujából kifutó

Kovács

kapust, 0-1. Tíz perccel később aztán beindult a HFC gépezete: előbb

Faragó Béni

lövése csattant a felső lécen, majd

Szilágyi

életerős bombája vágódott pontosan

Máthé

kapujának bal felső sarkába, 1-1. Öt perccel később egy újabb távoli lövéssel már a HFC vezetett,

Tóth Attila

szinte ugyanonnan, ahonnan Szilágyi, szintén mattolta a csabai kapust, bár a Makóról érkezett játékos sokkal inkább technikásan, mint sem erőből oldotta meg a helyzetet, remek tekerése a bal alsóban landolt, 2-1. Sőt, a szünet előtt még növelni tudta előnyét a Vásárhely: egy bal oldali szögletet a hosszún érkező

Kökény

bólintott kapura,

Vozár

már csak a gólvonal mögül tudta azt kifejelni, a partjelző intésére pedig megadta a gólt

Oláh Gábor

játékvezető. Bár a csabaiak szereztek vezetést, a HFC kiválóan reagált erre, és távoli bombáikkal megfordították a mérkőzést. A szünet után is maradt az első félidőben mutatott hatalmas iram a pályán, azonban jóval többet volt a labda a középpályán. Nem is igazán volt benne a mérkőzés ezen periódusában, hogy gólt szerezne a Békéscsaba, Komáromi rövid hazaadására azonban Kertész csapott le, és éles szögből, balról lőtt a jobb kapufa tövére, ahonnan bepattant a labda, 3-2. A gólt követően mindent megmozgatott az egyenlítés érdekében a csabai gárda: a hazaiak főleg a kontrákban bízhattak. Bár mezőnyben fölényben volt a Csaba, de igazán nagy lehetőséget nem tudott kialakítani, ellenben a csereként beállt

Mihálffy

kétszer is eldönthette volna a meccset, ám mindkét alkalommal Máthé megakadályozta ebben a vásárhelyi csatárt. A véghajrában is rendületlenül támadt az Előre, de a kétgólos előnyt nem engedte ki a kezéből a HFC, amely így győzelemmel kezdte az NB III idei szezonját. A HFC koncentrált játékkal tudta legyőzni ellenfelét, és a nehéz helyzetben sem esett össze. Bódi Attila csapata a következő fordulóban egy újabb tartalék-együttessel játszanak, jövő vasárnap a Paksi FC második gárdájánál vendégeskednek Kökény Tamásék.

Hódmezővásárhely, 350 néző
2015. augusztus 2., 17.30
Hódmezővásárhelyi FC
Békéscsaba 1912 Előre II.
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Oláh Gábor *• Asszisztens: Sebestyén László, Bornemissza Norbert.
3
-
2

Labdarúgó NB III Közép-csoport, 1. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Békéscsaba 1912 Előre II. 3-2 (3-1)

Hódmezővásárhely, 350 néző. Vezette: Oláh Gábor (Sebestyén László, Bornemissza Norbert.).

HFC:

Kovács - Tóth J., Komáromi, Kökény, Faragó, Bartyik N., Markovic, Szilágyi (Marton 40'), Tóth A. (Mihálffy 73'), Fábián, Szabó (Varga 67').

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Békéscsaba II.:

Máthé - Vozár, Lászik, Szántó, Tatár, Oláh, Ruzsa (Polonio-Guerreiro 63'), Zámbori, Kálmán (Bozsó 87'), Pilán, Kertész (Mácsai 67').

Vezetőedző:

Boér Gábor.

Gólszerzők:

Szilágyi (29'), Tóth A. (34'), Kökény (41'), ill. Kertész (14', 60').

Sárga lap:

Marton (75'), Bartyik N. (90+4'), ill. Ruzsa (20'), Zámbori (71'), Szántó (90+3'). Bódi Attila:

"Jól reagáltunk akkor, amikor hátrányba kerültünk, nem kezdtünk el kapkodni, rohanni, szépen, tudatosan dolgozott a csapat. Parádés átlövés gólokkal sikerült megfordítani a meccset, a 3-1-es félidei eredmény adhatta azt, hogy nyugodtan tudtunk játszani. Ugyanakkor várható volt, hogy az Előre nagy erőket fog mozgósítani azért, hogy ledolgozza ezt a hátrányt. Nem is tudom szintekben minősíteni, hogy mennyivel magasabb ritmusú és iramú meccs volt a mai, mint amit a megyeegyben kellett játszani. Amit korábban megfogalmaztam, hogy meg kell tanulnunk csúszva-mászva-harapva mérkőzéseket nyerni, azt a fiúk ma megmutatták. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert parádésan dolgoztak egy jó Békéscsaba ellen. Bízom benne, hogy pozitív szezon elé nézünk."

Boér Gábor:

"Pont abba a hibába estünk, amitől egy picit tartani is lehetett, rutintalanságunknak köszönhetjük az első félidei eredményt. Itt viszont magamra vállalnám a felelősséget, mert én mondtam a srácoknak, hogy próbáljunk meg futballozni, labdabirtoklásban az ellenfél fölé nőni, erre viszont még nem vagyunk készen. A második félidő megmutatta, hogy az osztály színvonalához felnőttünk, illetve fizikálisan talán a második félidőben domináltunk, meglehetett volna az egyenlítés is, bár az a mai napon talán érdemtelen lett volna, hiszen azokat a hibákat, amiket mi vétettünk, ezen a szinten megbüntetik. Az utolsó fél órára lehet építenünk, át kell gondoljuk a játékunkat, más felfogásban kell pályára lépnünk a jövőben. Gratulálok a Vásárhelynek a sikeres rajthoz!"

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
Vége! Nagyobb veszély már nem alakult ki a szabadrúgásból, de nem is volt rá szükség, mert a HFC így is győzelemmel tért vissza két év után az NB III-ba!
90+4'
Bartyik is kapott egy sárgát, amiért engedély nélkül végezte el a szabadot.
90+3'
Szántó - a bíró meglátása szerint - még éppen a tizenhatos vonalán kívül vágta fel Fábiánt. Sárga kártya a megmozdulás jutalma.
90+1'
Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.
87'
Bozsót is beküldte Boér mester, Kálmán hagyta el a gyepet.
86'
Megint Mihálffy! Egy szöglet után robbant volna ki a Békéscsaba, de ehelyett egy labdaszerzés révén Mihálffy került helyzetbe. A csatár emelését Máthé még éppen a keresztléc fölé tudta tolni.
85'
Mihálffy lábában maradt a meccslabda! Egy szabadrúgást Fábián csúsztatott meg a társ felé, aki estében a kifutó Máthéba rúgta a ziccert az ötösről.
83'
Mindent egy lapra feltéve támad a Békéscsaba-fakó, a vásárhelyiek kontrákra rendezkedtek be. Felborulni látszik a labdabirtoklás is a hajrára.
75'
Az iménti szabálytalanságot követő szabadrúgást Kovácsnak kellett a kiöklöznie mezőnybe.
75'
Marton Bencének is felmutatta a játékvezető a sárga kártyát, miután a hazai bekk felrúgta Polonio-Guerreirót.
73'
Utolsó cseréjeként Mihálffyt küldte be Bódi Attila, Tóth Attila számára ért véget így a meccs.
72'
Rendkívül magas iramú a találkozó, egy fél sem spórol az erejével - alighanem jól sikerült az alapozás a csapatoknál.
71'
Zámbori is besárgult, miután hátulról csúszott rá Tóth Attila lábára.
67'
Újabb cserék, ezúttal mindkét oldalon egy-egy: Szabó helyett Varga, a kétgólos Kertész helyett Mácsai állt be. A gól óta felpörögtek a csapatok, főként a vendégek, akik nagy erőket mozgósítanak az egyenlítés érdekében.
63'
Boér Gábor frissíti övéit: Ruzsát Polonio-Guerreiro váltotta.
60'
Gól... Komáromi röviden passzolt haza a saját tizenhatoson belül, Kertész pedig lecsapott rá, majd közel nullszögből lőtte ki a jobb kapufa tövét, ahonnan a hálóba pattant a játékszer. 3-2.
50'
Rögtön hazai helyzettel kezdődik a második felvonás: Bartyik beadását Kökény kevéssel fejelte csak a kapu mellé.
46'
Folytatódik az összecsapás, egyik mester sem változtatott csapata összeállításán a szünetben.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ért véget az első félidő, amely során a Hódmezővásárhely három góllal válaszolt a békéscsabai rivális vezető találatára.
41'
GÓÓÓL!!! A szögletnél Kökény nagyon üresen maradt a hosszún, és bár Vozár kifejelte a labdát, az asszisztens jelzése szerint azonban már a vonal mögül tette mindezt a bekk. 3-1!
40'
Egy hazai szöglet előtt valóban érkezik is Marton.
38'
A vizes fű egyszer áldás, egyszer átok: Szilágyi csúszott el, majd egyből jelezte is, hogy nem fogja tudni folytatni a játékot. Vélhetően Marton Bence fog helyette beállni.
34'
GÓÓÓL!!! Tóth Attilára sem léptek ki, lopta a távolságot, végül pedig még arra is volt ideje, hogy áttegye a labdát a bal lábára. Szinte ugyanonnan, ahonnan az imént Szilágyi, mesterien csavart a bal alsóba! 2-1! Megfordítja az állást a HFC!
29'
GÓÓÓL!!! Szilágyi előtt nyílt meg a tér, hagyták lőni, márpedig őt nem lenne szabad! A középpályás nagyjából 20 méterről szedte ki a pókokat a felső sarokból! 1-1!
24'
Mi maradt ki?! Faragó vett át egy keresztlabdát mintaszerűen, majd védőjét kicselezve indult meg középre. Jobbos, 20 méteres próbálkozása a felső lécet érintve vágódott az alapvonal mögé.
21'
...Szilágyi lökete a szabadrúgásból nem jelentett veszélyt Máthé kapujára.
20'
Ruzsa kapta az első sárgát, miután hátulról felvágta az őt szerelő Fábiánt. Az eset után mintegy 25 méterről próbálkozhatnak a vásárhelyiek.
14'
Gól... Kertész ugrott ki egy indítással két védő között a térfél közepén, majd az utolsó állva maradt vásárhelyit is kicselezve Kováccsal állt már csak szemben, akit végül gyönyörű bokamozdulattal emelt át. 0-1.
13'
Bal oldali szöglet után a lecsorgót távolról Tóth Attila durrantotta rá, az egy védőn megpattanó kísérletet pedig Szabó Dávid a hálóba továbbította. Apró szépséghiba, hogy a játékvezető ítélete szerint a hazai szélső lesről tette mindezt, így érvénytelen a találat.
9'
Mezőnyben valamelyest aktívabb a HFC az első percekben, a Békéscsaba pontrúgásai ugyanakkor rendre magukban hordozzák a veszélyt.
8'
Ismét egy szöglet után veszélyeztettek a vendégek: újfent Kertész volt a főszereplő, csúsztatása a felső léc felett hagyta el a játékteret.
4'
Két csabai védő összeszaladt a térfél közepén, a labdára pedig Fábián csapott le, majd 25-ről egy irtózatos erejű bombát eresztett a kapura. Máthénak nagyot kellett védenie az esetnél.
2'
Egy szöglet után Kertész veszélyeztetett fejjel, de kísérlete elsuhant a rövid oldali kapufa mellett.
1'
A piros mezes hazaiak kezdték a találkozót, a vendégek fehér szerelésben játszanak ma. Bár az eső egy kisebb lélegzetvételnyi szünet után ismét szakad, a hangulatra azonban aligha lesz panasz, hiszen mindkét együttes szurkolótábora szép számban képviselteti magát a lelátón.
17.25: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, ahol erőteljesen szakad az eső, nem kíméli tehát a természet a csapatokat a szezonrajton. A hazai együttesben négy nyáron igazolt labdarúgó is kezdeni fog, Bódi Attila a névsor alapján minden bizonnyal a 4-3-3-as hadrend mellett teszi le a voksát. A találkozó Oláh Gábor sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Győzelemmel tért vissza az NB III-ba a HFC - Tóth Attiláék a Békéscsaba II. verték hátrányból fordítva! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=557007

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.